Εκτός από τις αντίξοες συνθήκες και την ανείπωτη κόπωση λόγω της πανδημίας, οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασθενείς στην μονάδα covid του νοσοκομείου Σωτηρία, έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την κακοκαιρία «Ελπίς».

Όπως έγινε γνωστό, η μονάδα covid του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου νοσηλεύονται 5 ασθενείς, έμεινε την Τρίτη δίχως ρεύμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα είχε αποκλειστεί μέσα στο κτηριακό συγκρότημα του νοσοκομείου καθώς δεν είχε γίνει καμία διάνοιξη στο οδικό δίκτυο ώστε να επικοινωνούν τα δεκάδες κτήρια μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα δεν είναι εφικτό να προσεγγίσει ούτε τμήμα τεχνικών για την αποκατάσταση της θέρμανσης ούτε τραπεζοκόμοι για τον εφοδιασμό του προσωπικού με φαγητό ούτε των εργαζομένων των Εργαστηρίων ώστε να αναλυθούν δείγματα των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στη Μονάδα προσέφεραν τις υπηρεσίες υγείας στους νοσηλευόμενους ντυμένοι με διπλά μπουφάν και σκούφους με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να θέτουν ερωτήματα για το κατά πόσο η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία.

Πηγή:protothema.gr