«Μετά από εννέα χρόνια γάμου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή, να βγω έξω από ένα δικαστήριο και να υποστηρίξω ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της, πόσο μάλλον τα δικά μου.

Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, η εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας όταν έγινε. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ, αλλά ήταν δίπλα μου και στήριξαν την επιλογή μου».

Και συνέχισε ο ίδιος:

«Δεν υπήρχε κανένας να μου πει κάτι αρνητικό για τη Ρούλα που να με βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που μου είχε και η ίδια παραδεχτεί, ήταν μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη με το θάνατο της γιαγιάς της και εξαιτίας του τότε χωρισμού της και ήταν σε μία κατάθλιψη.

Όταν οι συγκρούσεις ήταν έντονες, έβλεπα μία Ρούλα η οποία κοίταζε να κρατήσει την οικογένειά της με κάθε τρόπο. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ορατά πριν το χαμό της Ίριδας και μετά που χωρίσαμε. Απ’ την οικογένειά μου ακόμα και τώρα αναρωτιόμαστε και ψάχνουμε για δείγματα που να μας είχε δείξει ως προς τα παιδιά».

Μεταξύ άλλων, στα όσα είπε στη Νικολούλη ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε:

«Παρακαλάω κάθε μέρα, εύχομαι να είναι ένα κακό όνειρο, να ξυπνήσω και τα παιδιά να είναι ζωντανά…»

«Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν… Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει…», υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης για τους γονείς του.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο που η Αγγελική Νικολούλη τόν ρώτησε αν πιστεύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την Τζωρτζίνα για τον έρωτά της για εκείνον, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Γ@@ τον έρωτα, τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω; Για ποιον έρωτα μιλάμε;».