Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ζητά από το Κογκρέσο βοήθεια 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία – το μεγαλύτερο αίτημά του για βοήθεια από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

«Βασικά, μας έχουν τελειώσει τα χρήματα», είπε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό σήμερα, προκειμένου να στηρίξω την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να πολεμά, στέλνω στο Κογκρέσο ένα συμπληρωματικό αίτημα προϋπολογισμού που είναι θα κρατήσει τα όπλα και τα πυρομαχικά να ρέουν χωρίς διακοπή στους γενναίους Ουκρανούς μαχητές».

«Το κόστος αυτής της μάχης δεν είναι φτηνό, αλλά η υποχώρηση στην επιθετικότητα θα είναι πιο δαπανηρή αν επιτρέψουμε να συμβεί», είπε ο πρόεδρος, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει γρήγορα το αίτημα.

Πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση θα διατεθούν για στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στην οικονομία της Ουκρανίας και άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Associated Press.