Είχε γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου του 1940, ο Γουέιν ΜακΛάρεν (Wayne McLaren) συμμετείχε κατά τις δεκαετίες του ’60 και ’70 σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως γουέστερν, κρατώντας μικρούς ρόλους.
Το 1976 πρωταγωνίστησε στην τεράστια διαφημιστική καμπάνια της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, που εκτόξευσε τις πωλήσεις του Marlboro, παγκοσμίως. Παρότι στη «χώρα του Marlboro» εμφανίστηκαν κατά καιρούς δεκάδες άλλα μοντέλα, ο ΜακΛάρεν υπήρξε η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα και ο πρώτος νεκρός!
Ο ίδιος κάπνιζε περίπου ενάμισι πακέτο τσιγάρα ημερησίω επί 25 χρόνια, μία συνήθεια που πλήρωσε με τη ζωή του. Το 1990 οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο των πνευμόνων και παρά τις θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε , πέθανε στις 22 Ιουλίου του 1992, σε ηλικία 51 ετών..
Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, ο ΜακΛάρεν τα αφιέρωσε σε πάμπολλες αντικαπνιστικές εκστρατείες. Λίγους μήνες πριν πεθάνει, εισηγήθηκε στη Βουλή της Μασαχουσέτης την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα υπέρ της επιστημονικής έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου, ενώ παρενέβη και στη γενική συνέλευση των μετόχων της Philip Morris, προτείνοντας τον περιορισμό της διαφήμισης τσιγάρων.

«Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά απ’ το τσιγάρο. Ο καπνός σκοτώνει… Είμαι η ζωντανή απόδειξη αυτού!» ήταν τα τελευταία του λόγια.
Το 2014 πέθανε και ο 5ος ανδρας που διαφήμιζε τα τσιγάρα. Και ο τελευταίος έχασε την ζωή του από καρκίνο και επιπλοκές του αναπνευστικού λόγω χρόνιας έξης στο τσιγάρο …..