Όπως υποστήριζε: «Μαθητής της β’ γυμνασίου στο μάθημα των καλλιτεχνικών σε εργασία ζωγράφισε τον ήλιο πράσινο. Σε ερώτηση της καθηγήτριας του γιατί χρωμάτισε τον ήλιο πράσινο, της απάντησε πως είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η απάντηση έγινε αφορμή να αποβληθεί από την καθηγήτρια του. Η συμπεριφορά της καθηγήτριας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Το περιστατικό συνέβη στο γυμνάσιο της Σκοτούσσας. Υ.Γ Φαίνεται πως ήλιος του ΠΑΣΟΚ ακόμη κάποιους τους τρομάζει».

Σήμερα, ο Πασχάλης Τόσιος επανήλθε με νέα του ανάρτηση, ελέγοντας πως το το περιστατικό επιβεβαίωσε ο γυμνασιάρχης.

Αναλυτικά ο Πασχάλης Τόσιος αναφέρει στη νέα του ανάρτηση:

«Ο γυμνασιάρχης του γυμνασίου Σκοτούσσας επιβεβαιώνει το γεγονός. Μάλιστα στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την καθηγήτρια αναφέρει “ως όφειλε πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν οι μαθητές σύμβολα πολιτικών κομμάτων”.
Δεν αναφέρει φυσικά ότι η καθηγήτρια την έσκισε. Λέει και άλλα αναληθή και συκοφαντικά σε βάρος μου, τα οποία στο δικό του πνεύμα πράγματι θα έχρηζαν διευθέτησης δια της νομικής οδού. Στην προσπάθεια να διαψεύσει επιβεβαιώνει το κλίμα αυταρχισμού και τα φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στην μαθητική έκφραση που στην προκειμένη αποτυπώθηκε στον πράσινο ήλιο. Ευτυχώς στα μάτια των παιδιών κρινόμαστε όλοι και πρέπει να είμαστε πρότυπο της υπεράσπισης των ιδεών ,όχι της συγκάλυψης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή γίνεται για να δοθούν τα διαπιστευτήρια πολιτικής νομιμοφροσύνης».