Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει τα τουρκικά προϊόντα τίθεται σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την ήδη παραλυμένη οικονομία της Τουρκίας, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Cumhuriyet .

Το Ριάντ επέβαλε ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και τροφίμων.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ασκούν πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις να μην κάνουν εμπόριο με την Τουρκία και τις βιομηχανίες της. Η τουρκική εφημερίδα Dunya ανέφερε ότι η Σαουδική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με μεμονωμένες επιχειρήσεις και τους διέταξε να μην κάνουν εμπόριο με τουρκικές εταιρείες ή να αγοράσουν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση, θα επιβάλει πρόστιμα σε οποιαδήποτε εταιρεία συνεργάζεται ή εμπορευεται τουρκικά προιόντα, εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αποθαρρύνει τους πολίτες της να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του βασιλείου έχουν ορίσει την Τουρκία ως μη ασφαλή τοποθεσία λόγω του αυξανόμενου μικρού εγκλήματος που απευθύνεται σε Σαουδάραβες πολίτες και της βίας όπλων, ενώ η Σαουδική πρεσβεία στην Άγκυρα έχει επίσης προειδοποιήσει για την αύξηση της βίας που απευθύνεται σε Σαουδάραβες πολίτες. Ο αριθμός των Σαουδάραβων τουριστών που πηγαίνουν στην Τουρκία μειώθηκε κατά 17% πέρυσι.