“Ένα δεύτερο lockdown είναι πιθανό και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το αποφύγουμε με κάθε κόστος”, είπε ένας κορυφαίος επιστήμονας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο καθηγητής Peter Horby είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε «επικίνδυνο σημείο» καθώς οι περιπτώσεις Covid και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο συνεχίζουν να αυξάνονται/

Οι υπουργοί της κυβέρνησης λένε ότι η εφαρμογή τοπικών περιορισμών είναι πιο ο σωστός τρόπος για να μειωθούν τα κρούσματα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει σχέδιο για ένα σύστημα τριών επιπέδων (παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα), όπου κάθε περιοχή στην Αγγλία ανάλογα με τα κρούσματα αυτομάτως θα τοποθετείται σε μια βαθμίδα επικινδυνότητας βάση της σοβαρότητας των περιπτώσεων.

Χαρακτηριστικό της σοβατότητας είναι πως σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός R – ο μέσος αριθμός των ατόμων στους οποίους μεταδίδεται ο ιός – εκτιμάται τώρα πως βρίσκεται μεταξύ 1,2 και 1,5.

Τέλος, σήμερα 12.872 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό του κορωναϊού – περίπου 2.294 λιγότερα από το Σάββατο, επίσης υπήρξαν ακόμη 65 θάνατοι.