Οι φωτογραφίες που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος και δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο να εργάζεται σε ειδικό χώρο του Ιατρικού Κέντρου Γουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα έχοντας νοσήσει με Covid-19, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media με πολλούς χρήστες να τις χαρακτηρίζουν στημένες και γελοίες. Μία ειδικά από τις επίμαχες φωτογραφίες, η οποία φέρεται να δείχνει να υπογράφει μια… λευκή κόλλα χαρτί, προσπαθώντας να πείσει τους συμπατριώτες του ότι αντιμετωπίζει με σθένος τον κορωνοϊό και δεν αφήνει να τον καταβάλλει, έγινε στόχος άγριας καζούρας στο Twitter, με το hashtag #Staged να παραμένει για ώρες στα κορυφαία trends της χώρας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι φωτογραφίες του σκληρά εργαζόμενου Τραμπ δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο. Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, μοιράστηκε μία από τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Twitter, γράφοντας στη λεζάντα: «Τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει απο το να εργάζεται για τον αμερικανικό λαό».

Ωστόσο οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να δείξει ότι δεν πτοείται από την Covid-19 σύντομα βρέθηκαν στο μικροσκόπιο «αετομάτηδων» χρηστών του διαδικτύου, που εντόπισαν ύποπτες λεπτομέρειες και έσπευσαν να κατηγορήσουν στα social media τον Τραμπ για… «προεδρία τύπου reality TV».