Εκτεθειμένη για άλλη μία φορά βρίσκεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την αποστολή σε γυμνάσια της χώρας αναχρονιστικών «εκπαιδευτικών» βίντεο με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, τα οποία μεταξύ άλλων φέρνουν την απαγόρευση των αμβλώσεων από την πίσω πόρτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr τα εν λόγω βίντεο αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας με τη γονεϊκότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές γυμνασίου, υποστηρίζει την αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί. Μάλιστα σύμφωνα με την ομιλούσα στο βίντεο Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής αυτό αποδίδεται στις πεποιθήσεις μιας αφρικανικής φυλής στην Αφρική.

Σε άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή, ενοχοποιώντας τη γυναίκα ακόμη και για όσα ενδεχομένως να σκέφτεται ή να νιώθει.

Τέλος, το tvxs.gr δημοσιεύει την επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία στην οποία η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» αναφέρει ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου.