Στον καταιγισμό καταγγελιών από γυναίκες του καλλιτεχνικού χώρου, για παρενόχληση ή ακόμη και αισχρή βία από άντρες συναδέλφους τους, αναφέρθηκε μιλώντας στο Lamianow.gr ο Απόστολος Γκλέτσος, τονίζοντας την απέχθεια του για τους θύτες που δεν διστάζουν να εξευτελίσουν την προσωπικότητα των θυμάτων, πατώντας επάνω στον φόβο και στην ανάγκη τους να εργαστούν.

“Κοιμήσου μαζί μου για να δουλέψεις 2μηνο”

“Κοιμήσου μαζί μου για να δουλέψεις 2μηνο. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην πολιτική. Ξεφτίλες, που πατάνε πάνω στην ανάγκη γυναικών να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, απαιτούν να τις ρίξουν στο κρεβάτι με αντάλλαγμα μια 2μηνη απασχόληση σε θέση εργασίας” λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γκλέτσος, περιγράφοντας όσα βλέπει καθημερινά στην ενασχόληση του με την πολιτική αλλά και την Τέχνη.

Για τους θύτες “η ξεφτίλα τους, θα είναι η τιμωρία τους”

“Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Με στεναχωρεί να τα παρακολουθώ όσα καταγγέλλονται αλλά από την άλλη ευελπιστώ ότι μετά τη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα. Θα μπει φρένο στην εκμετάλλευση για μερικά χρόνια. Θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να μην γίνονται θύματα, να ξέρουν πώς να αντιδράσουν, να είμαστε δίπλα τους αν ποτέ τους συμβεί…” Όσο για τους θύτες “η ξεφτίλα τους, θα είναι η τιμωρία τους” είπε.

“Αν με παρενοχλούσε γυναίκα θα το δεχόμουν. Αν δεχόμουν σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα θα τη δεχόμουν ευχαρίστως, δηλώνει πάντως χαριτολογώντας ο Απόστολος Γκλέτσος, συνιστώντας παράλληλα να μην μπερδεύουμε το φλερτ με την εκμετάλλευση.

Αν η γλώσσα του ηθοποιού μπει λίγο παραμέσα στη διάρκεια ενός φιλιού, ρίξ’ του μία καλαμιά να τελειώνει” λέει, σχολιάζοντας περιστατικά παρενόχλησης επί σκηνής. “Σε όσα γίνονται κοινή θέα μπορείς να αντιδράσεις και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Το κακό είναι όσα γίνονται σε καμαρίνια ή κλειδωμένες πόρτες. Εκεί συμβαίνουν τα σοβαρά και εκείνα που η γυναίκα θα πρέπει να βρει κουράγιο να καταγγείλει. Εμένα δεν μπορεί να μου την πέσει κανένας. Όχι ένας αλλά ούτε όλο το θέατρο μαζί δεν μπορεί να μου την πέσει. Έχω μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που δεν αφήνει περιθώρια. Για να μου την πέσει κάποιος πρέπει να είναι ή μποξέρ ή μπράβος”, λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γκλέτσος απαντώντας στην ερώτηση αν έχει δεχθεί παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: lamianow