Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι το έθνος δεν στηρίζεται πλέον στην ελπίδα μιας επιστροφής στην κανονικότητα μέχρι την άνοιξη, αλλά αντ ‘αυτού είναι βέββαιος ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητα, χαιρετίζοντας την άφιξη του εγκεκριμένου εμβολίου Covid-19.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “οι επιστήμονες το έχουν κάνει”, αν και τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να παρασυρθούν από “υπερβολική αισιοδοξία”, και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Να επισημάνουμε, πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη δυτική χώρα που έχει χορηγήσει άδεια για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ο μαζικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) πριν από τις αποφάσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Μιλώντας δίπλα του, ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος, Jonathan Van-Tam, προειδοποίησε ότι ο μαζικός ρμβολιασμός θα διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες, και ότι οι περιορισμοί συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης πρέπει να παραμείνουν. “Αν χαλαρώσουμε πολύ σύντομα τα μέτρα, το μόνο που πρόκειται να γίνει είναι να δημιουργήθει ένα παλιρροϊκό κύμα λοιμώξεων.”

Πηγή: theguardian.com