“Το 2022 δεν είναι 2015. Ο λαός έπαθε και έμαθε. Έβγαλε τα συμπεράσματά του” ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής ανέφερε πως αυτή η πρόταση δυσπιστίας “έχει ως αφορμή τον χιονιά αλλά η αιτία είναι οι δημοσκοπήσεις και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ” για αυτό και “θέλετε αύριο να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα”.

Απευθυνόμενη στην κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους είπε ότι “ένα από τα βασικά προβλήματα που έχετε είναι ότι επί χρόνια επαναλαμβάνετε την ίδια στρατηγική και την ίδια τακτική. Αυτή την στρατηγική που σας έφερε στην κυβέρνηση το 2015, δηλαδή της απόλυτης καταστροφολογίας, του λαϊκισμού και του όχι, το λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού και ότι άλλο έχετε χρησιμοποιήσει. Μόνο που το 2015 δεν είναι 2022 . Το 2022 ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Έμαθε, έπαθε και έζησε αυτά τα 4 ½ χρόνια με τον τρόπο που κυβερνήσατε και θυμάται πολύ καλά πως κινδυνεύσαμε να βγούμε έξω από την Ευρώπη, τα 100 δισεκατομμύρια που χρεωθήκαμε τσάμπα, τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσατε να παρέμβετε στην ελευθερία του Τύπου και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και συνεχίζετε και σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο”.

Η κυρία Μπακογιάννη, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το Συνέδριό του να κάνει ένα εσωτερικό γκάλοπ για το ποια ήταν “η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”, γιατί η ελληνική κοινωνία πιστεύει ότι η χειρότερη κυβέρνηση ήταν η δική σας και πρόσθεσε “αυτό είναι τοι πρόβλημά σας, είστε κολλημένοι στο χθες, δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί πραγματικά στον κόσμο σήμερα και που πάει”.