Καταγγελίες από νησιώτες ότι η Κυβέρνηση άφησε τα νησιά χωρίς εμβόλια, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το εύρος των ηλικιών που εμβολιάζονται φτάνουν στο Υπουργείο το οποίο σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όπου να ‘ναι ξεκινά η τουριστική περίοδος και χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν καθώς πολλά νησιά δεν έχουν το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ δεν επιτρέπεται στους νέους να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Δεν είναι μόνο τα μικρά νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς και εμβληματικά για τον τουρισμό νησιά όπως η Μύκονος δεν μπορούν να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό καθώς δεν υπάρχει απόθεμα με εμβόλια AstraZeneca στο νησί και δεν έχει δημιουργηθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθουν παραλαβές. Από το Υπουργείο νίπτουν τας χείρας τους και λένε ταξιδέψτε με το καράβι σε άλλο μέρος που έχει εμβόλια ή περιμένετε πότε θα επιτραπεί το εμβόλιο της Pfizer για να κάνετε αυτό, με κίνδυνο χιλιάδες πολίτες κάτω των εξήντα ετών να κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό και να το μεταδώσουν στους οικείους τους και στους πελάτες των μαγαζιών στα οποία εργάζονται και τα οποία ετοιμάζονται να ανοίξουν.

Η κυβέρνηση παρουσιάζεται αναποτελεσματική καθώς έχει αφήσει τους νησιώτες στη μοίρα τους. Ενώ στην Αθήνα είναι εύκολο να κλείσεις ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca μέσα σε μέρες, υπάρχουν νησιά για τα οποία δεν προβλέπεται καν να έρθει το εμβόλιο. Γεγονός που προκαλεί απορίες, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αυτό που αποθηκεύεται και μεταφέρεται εύκολα, σε αντίθεση με το εμβόλιο της Pfizer που απαιτούσε βαθιά κατάψυξη.

Το μόνο που φαίνεται να λειτουργεί, είναι το Υπουργείο του κυρίου Πιερρακάκη. Οι πολίτες λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό και η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ανοίξει, για να μπουν και να δουν ότι δεν υπάρχουν ραντεβού στο νησί που κατοικούν και εργάζονται αλλά πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλο νησί ή στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι εν όψει Πάσχα απαγορεύονται οι μετακινήσεις καθώς το ιικό φορτίο είναι ακόμη υψηλό, αλλά από ό,τι φαίνεται για τους εμβολιασμούς το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τα ταξίδια και μάλιστα με το πλοίο!