Πάμε σε νύχτα – θρίλερ στο Αιγαίο καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές και υπάρχει επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άσχετο με το τι λένε οι πολιτικοί μας εδώ που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ανεπάρκεια, φοβικά σύνδρομα, υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα, έχει αποφασίσει να χτυπήσει. Θα μιλήσει με την ισχύ των όπλων.
Και το έχει αποφασίσει και σχεδιάσει εδώ και πολύ καιρό και γι αυτό το λόγο έχει αποδεσμεύσει τους κανόνες εμπλοκής. Αυτό έγινε κατανοητό από συγκεκριμένες φράσεις που είπε στο τουρκικό Κοινοβούλιο με τους Τούρκους να τον χειροκροτούν.
«Οι μαγκιές είναι μέχρι να δουν τον στρατό, τα καράβια και τα αεροπλάνα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Παρά τα ευχολογία για «λάθη» αποκλιμάκωση κτλ, ο στόχος είναι ένας για την Τουρκία:
Υφαρπαγή των κοιτασμάτων, συνδιαχείρηση του Αιγαίου και κατάληψη ελληνικού εθνικού εδάφους.
Στην Τουρκία είχε στηθεί εδώ και πολύ καιρό πολεμικό κλίμα όχι μόνο κατά των Κούρδων στην Αφρίν αλλά και κατά της Ελλάδας.
Στο Κεντρικό Αιγαίο και στο Μυρτώο Πέλαγος εξελίσσεται αυτή την ώρα οι δύο Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού ’ΒΡΟΝΤΗ 1/18’’ (Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως –ΔΠΕ) και “ΑΣΤΡΑΠΗ 1/18” (Διοίκησης Φρεγατών- ΔΦΓ) με την υποστήριξη μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε βίντεο παρακάτω θα δείτε τον πλου της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς έξω απο το λιμάνι της νήσου Χίου.
Μέρες 1996 θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Ιμίων, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Όπως λένε οι Λιμενικοί, «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το ’96».
Ο ελληνικός στόλος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να κινηθεί προς την περιοχή των Ιμίων και να επέμβει, αν χρειαστεί.
Παράλληλα, όλες οι μονάδες στα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο είναι σε κατάσταση επιφυλακής.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12/02) όταν και έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.
Πηγή: pentapostagma.gr