Γράφει ο Κλεόβουλος Ιωάννου

Η μπούρκα και το νικάμπ είναι οι πιο «σκληροπυρηνικές» μαντήλες που φορούν κυρίως οι μουσουλμάνες στα θεοκρατικά κράτη της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Αφγανιστάν) και των Εμιράτων.

Το νικαμπ όπως και η μπούρκα έχουν απαγορευτεί στην Ολλανδία.

Στην Ελλάδα όμως όταν μιλήσουμε για αυτά τα φορέματα στην ουσία, που τους επιβάλλει η θρησκεία, ο σύζυγος, θεωρούμαστε ρατσιστές και φασίστες.

Για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου, πλέον δεν δικαιολογούνται. Όλα αυτά τα μουσουλμανικά έθιμα προσβάλουν πρώτα τις γυναίκες που τα φοράνε και δεύτερον αυτοί οι άνθρωποι πως θα αφομοιωθούν στην Ευρωπαϊκή κοινωνία;

Όταν ένας ευρωπαίος πολίτης πηγαίνει στην Μέση Ανατολή υποχρεώνται να συμβαδίζει με την ένδυση, τρόπο συμπεριφοράς και με πολλούς άλλους κανόνες που αν δεν τους τηρήσει δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Στην Ευρώπη γιατί δεν κάνουμε κάτι ανάλογο;

Αν θέλουν να έρχονται στην Ελλάδα να συμβαδίζουν με τα έθιμα της χώρας μας. Και αν δεν θέλουν να συμβαδίζουν με τα έθιμα, να συμβαδίζουν τουλάχιστον με τους νόμους και τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι άνθρωποι στην σημερινή κοινωνία. Διαφορετικά ας μείνουν στην χώρα τους.