«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση της σχετικής διάταξης με την οποία οδηγείται σε απομάκρυνση η πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Βασιλική Θάνου.

«Διαφωνεί κανείς με αυτό που προτείνουμε; Δηλαδή ότι το πρόσωπο που προίσταται της Επιτροπής να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε:

«Τι λέει η διάταξη;  Ότι σε μια τόσο σημαντική και ανεξάρτητη επιτροπή απαγορεύεται να τοποθετούνται πρόσωπα με προφανή πολιτική επιλογή. Θέλετε να μου πείτε ότι πρόσωπο που διορίστηκε πρόεδρος Αρείου Πάγου από συγκεκριμένη κυβέρνηση, υπηρεσιακή πρωθυπουργός από την ίδια κυβέρνηση , συνεργάτης του πρωθυπουργού της ίδιας κυβέρνησης και πρόεδρος της Επιτροπής από την ίδια κυβέρνηση δεν έχει πολιτική επιρροή; Το άρθρο που προτείνουμε αποτελεί εφαρμογή κατά κεραία την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την επιλογή του προσώπου για την θέση του προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού»

Ο υπουργός ανέφερε μάλιστα ότι τα ίδια κωλύματα έχει και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς όπως είπε είχε διατελέσει διευθύντρια του γραφείου του.

«Διασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα έρθει να πει ότι επιθυμεί να διορίζεται η διευθύντρια του πρωθυπουργού. Εμείς επιθυμούμε το αντίθετο. Να φτιάξουμε επιτροπή ανταγωνισμού που να σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την αγορά» κατέληξε.