Ο συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, Bill Gates, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων, Village Global. Ο Γκέιτς παραδέχτηκε πως η επιτυχία του Android ήταν μια ήττα για τη Microsoft αναφέροντας επίσης πως για την εταιρεία του ήταν «φυσικό» να κερδίσει τη μάχη των φορητών συσκευών.

«Στον κόσμο του λογισμικού και κυρίως στις πλατφόρμες αυτές, ο νικητής τα παίρνει όλα. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν η κακή διαχείριση που επέτρεψε στο Android να γίνει ό,τι είναι σήμερα: τη στάνταρ – μη Apple – πλατφόρμα φορητών συσκευών. Η νίκη της Microsoft σε αυτόν τον τομέα θα ήταν μία φυσική συνέχεια. Και επαναλαμβάνω ο νικητής, τα παίρνει όλα. Υπάρχει χώρος / αγορά μόνο για ένα – μη Apple – λειτουργικό σύστημα, μεγέθους 400 δις δολαρίων. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να έχει πάει στην εταιρεία Μ και όχι στην εταιρεία G.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έκανα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη όλων των εποχών… Τα άλλα περιουσιακά μας στοιχεία, τα Windows, το Office, είναι πολύ ισχυρά. Είμαστε μια εκ των κορυφαίων εταιρειών. Αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος θα ήμασταν Η κορυφαία εταιρεία».

Αν και ο Gates παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft το 2000, παρέμεινε πρόεδρος και υπεύθυνος λογισμικού. Σύμφωνα με τον ειδικό τύπο ο ίδιος αναμείχθηκε στη μετάβαση από τα Windows Mobile στα Windows Phone.

Ο Bill Gates εγκατέλειψε το Windows κινητό του και άρχισε να χρησιμοποιεί Android, το 2017.

Πηγή: tecky.eu