Follow

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Android 14: Ημερομηνία κυκλοφορίας, νέες δυνατότητες και τρόπος εγκατάστασης

Η Google παρουσίασε επίσημα το Android 14 ως μέρος της εκδήλωσης Made by Google 2023 μαζί με τα Google Pixel 8, Pixel 8 Pro και το Pixel Watch 2. Τεχνικά έπρεπε να κυκλοφορήσει πριν από έναν μήνα, αλλά η Google καθυστέρησε την κυκλοφορία , πιθανότατα έτσι θα κυκλοφορούσε με τα Google Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Αυτό είναι πιθανότατα ένα σημάδι για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν με τις μεγάλες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος που θα κυκλοφορήσουν με νέες συσκευές, παρόμοια με τον τρόπο που το κάνει η Apple. Σε κάθε περίπτωση, το Android 14 έχει κυκλοφορήσει τώρα και είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Η φετινή κυκλοφορία Android δεν απέχει πολύ από το Android 13. Τα περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία και η γενική λειτουργικότητα παραμένουν ίδια, αν και λαμβάνετε κάποιες αλλαγές, όπως το συννεφάκι πλάτης με θέμα το Material You όταν χρησιμοποιείτε την πλοήγηση με κινήσεις πίσω. Θα δείτε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες εδώ και εκεί, συμπεριλαμβανομένης της προβλέψιμης αλλά ευπρόσδεκτης προσθήκης του AI. Θα εξετάσουμε όλα τα κύρια σημεία της νέας έκδοσης και μερικές από τις αλλαγές κάτω από την κουκούλα, καθώς και τις οποίες θα δείτε αργότερα καθώς οι εφαρμογές και τα παιχνίδια τις εφαρμόζουν. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Android 14.

Τι νέο υπάρχει στο Android 14;

Όπως σχεδόν με οτιδήποτε άλλο, το Android 14 εστιάζει στη λειτουργικότητα AI. Η άλλη περιοχή εστίασης είναι σε συσκευές μεγάλης οθόνης, όπως tablet και πτυσσόμενα. Δεδομένου ότι η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα το Pixel Fold και το Pixel Tablet , η εστίαση σε συσκευές με μεγάλη οθόνη δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

Advertisement

Ακολουθούν μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί για το Android 14 (αλλά ελέγξτε την επίσημη καταχώριση και την ανάρτηση ιστολογίου της Google για όλες τις νέες δυνατότητες):

Magic Compose

Το Magic Compose είναι μια νέα δυνατότητα που έρχεται στο Messages από την Google. Χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει απαντήσεις με βάση το πλαίσιο της συνομιλίας σας. Μπορεί επίσης να αλλάξει το μήνυμά σας ώστε να είναι γραμμένο με διαφορετικό στυλ και ακόμη και να το κάνει πιο συνοπτικό και επαγγελματικό.

Η επίδειξη της Google στο I/O έδειξε ότι τα μηνύματα τροποποιήθηκαν για να ακούγονται πιο ενθουσιασμένα, πιο χαλαρά και ακόμη και να μετατρέπονται σε σαιξπηρικό στυλ. Ω, το πιο θαυμαστό θέαμα. Η δυνατότητα περιλαμβάνεται στο Android 14, αν και προσέξτε γιατί θα στείλει τις 20 πιο πρόσφατες απαντήσεις σας στην Google , ακόμη και σε συνομιλίες RCS που είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Νέες επιλογές κλειδώματος οθόνης

Το Android 14 θα επιτρέψει πολύ μεγαλύτερη προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος από πριν, με πολλά νέα στυλ ρολογιού για να διαλέξετε και τη δυνατότητα προσθήκης προσαρμοσμένων συντομεύσεων στην οθόνη. Μετά από χρόνια σχεδόν πανομοιότυπης εμφάνισης στην οθόνη κλειδώματος, είναι ωραίο να βλέπουμε την Google να επιτρέπει στους χρήστες να τις προσαρμόζουν ξανά χωρίς εφαρμογή τρίτου μέρους.

Οθόνες κλειδώματος Android 14

Υπάρχουν μερικά αρκετά εντυπωσιακά στυλ για να διαλέξετε. Φυσικά, ταιριάζουν με τη χρωματική παλέτα του συστήματός σας, χάρη στο Material You. Εδώ που τα λέμε, έχει προστεθεί ένα νέο μονόχρωμο θέμα, αν μπορούσατε να το κάνετε και χωρίς τόσο πολύ χρώμα.

Κινηματογραφικές ταπετσαρίες

Η νέα λειτουργία κινηματογραφικής ταπετσαρίας σάς επιτρέπει να μετατρέπετε οποιαδήποτε φωτογραφία σε τρισδιάστατη εικόνα με εφέ κίνησης που αντιδρούν στην κίνηση της συσκευής σας.

Μοιάζει λίγο με τις τρισδιάστατες φωτογραφίες του Facebook , αλλά το εφέ της Google υπόσχεται να είναι ακόμη πιο πειστικό χάρη στην τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης στη συσκευή. Επιπλέον, αυτή τη φορά είναι η ταπετσαρία σας, έτσι θα μπορείτε να τη βλέπετε συνέχεια.

Για πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα, πατήστε παρατεταμένα την αρχική οθόνη και ανοίξτε ταπετσαρία και στυλ . Επιλέξτε την επιλογή Αλλαγή ταπετσαρίας και επιλέξτε μια φωτογραφία. Από εκεί, πατήστε το εικονίδιο λάμψης και ακολουθήστε τις οδηγίες από εκεί.

Ταπετσαρίες emoji

Μια άλλη νέα επιλογή ταπετσαρίας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μωσαϊκό με τα αγαπημένα σας emojis, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να κλιμακωθούν και να ταιριάξουν τα χρώματα με το υπόλοιπο θέμα σας.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά καλαίσθητο και η εις βάθος προσαρμογή σημαίνει ότι οι επιλογές σας είναι σχεδόν ατελείωτες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό , πατήστε παρατεταμένα στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Ταπετσαρία και στυλ . Από εκεί, πατήστε Αλλαγή ταπετσαρίας και τέλος Emoji Workshop για να ξεκινήσετε τη νέα σας ταπετσαρία.

Ταπετσαρίες που δημιουργούνται από AI

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη σωστή εικόνα για ταπετσαρία, γιατί να μην δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εικόνα; Το Android 14 περιλαμβάνει μια νέα επιλογή για τη δημιουργία ταπετσαρίας με τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο εικόνας AI που λειτουργεί πολύ όπως το DALL-E 2 ή το Stable Diffusion .

Ταπετσαρίες AI Android 14

Αν δυσκολεύεστε με ιδέες, η Google έχει εφαρμόσει ένα ακόμη μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για άμεσες προτάσεις, έτσι θα έχετε πάντα έμπνευση για την επόμενη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στα Google Pixel 8 και 8 Pro προς το παρόν. Για να το χρησιμοποιήσετε, πατήστε παρατεταμένα την αρχική οθόνη και επιλέξτε Ταπετσαρία και στυλ . Στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαγή ταπετσαρίας και επιλέξτε τη λειτουργία Χρήση AI για να ξεκινήσετε.

Tablet και αναδιπλούμενα χαρακτηριστικά

Η Google έχει καταβάλει πολλή δουλειά στην προσπάθεια να κάνει την εμπειρία Android τόσο καλή σε συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη όσο και σε smartphone. Στο I/O, ανακοίνωσε ότι 50 εφαρμογές Google είχαν ενημερωθεί για να χρησιμοποιούν μεγάλες οθόνες και συνεργάζεται με τρίτους για να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές τους έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί. Το Peloton, το Calm και το Candy Crush Soda Saga αναφέρθηκαν ως πρόσφατα επανασχεδιασμένες εφαρμογές.

Επιπλέον, λειτουργίες όπως η νέα γραμμή εργασιών, η σκίαση ειδοποιήσεων με δύο πάνελ και το διαχωρισμένο πληκτρολόγιο κάνουν τη χρήση με τα δύο χέρια πιο εύκολη από ποτέ. Πολλές από αυτές τις λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες στο Android 13, αλλά έχουν βελτιωθεί περαιτέρω στο Android 14. Οι σημειώσεις προγραμματιστή αναφέρουν ότι νέες κατηγορίες μεγέθους παραθύρου, διάταξη συρόμενου παραθύρου, ενσωμάτωση δραστηριότητας και πλαίσιο με περιορισμούς είναι πλέον διαθέσιμα για τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Ήχος USB χωρίς απώλειες

Ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει φωνάξει πολύ, αλλά είναι αρκετά συναρπαστικό, κατά τη γνώμη μας, είναι η υποστήριξη για ήχο USB χωρίς απώλειες. Αυτό σημαίνει ότι το Android 14 μπορεί να προσφέρει εμπειρίες ακουστικής ποιότητας μέσω ακουστικών με καλώδιο USB.

Προσβασιμότητα γραμματοσειράς

Προστέθηκε μη γραμμική κλίμακα γραμματοσειράς έως και 200% για να παρέχει στους χρήστες χαμηλής όρασης πρόσθετες επιλογές προσβασιμότητας. Το σύστημα εφαρμόζει μια μη γραμμική καμπύλη κλιμάκωσης για να αποτρέψει την υπερβολική κλίμακα μεγάλων στοιχείων κειμένου.

Καλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με προβλήματα ακοής

Το Android 14 περιλαμβάνει επίσης καλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με προβλήματα ακοής. Το νέο λειτουργικό σύστημα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το φλας της κάμεράς σας ως φως ειδοποίησης, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που είναι κωφά. Το Android 14 έχει καλύτερη υποστήριξη ακουστικού βαρηκοΐας με περισσότερες επιλογές προσαρμογής για τους τύπους ήχων που μεταφέρονται από το τηλέφωνο και στο ακουστικό.

Διεθνοποίηση

Το Android 14 έχει επεκταθεί στις λειτουργίες γλώσσας ανά εφαρμογή που εισήχθησαν στο Android 13 με πρόσθετες δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ορίσετε τοπικές προτιμήσεις και να αντικατοπτρίζονται αυτόματα σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Grammatical Inflection API

Το Grammatical Inflection API επιτρέπει την ευκολότερη υποστήριξη των χρηστών που μιλούν γλώσσες όπου, σύμφωνα με την Google, το γραμματικό φύλο αλλάζει την πρόταση με βάση το άτομο στο οποίο απευθύνεται. Αυτό παρέχει μια πιο εξατομικευμένη και με φυσικό ήχο εμπειρία χρήστη για αυτές τις γλώσσες.

Εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη λίστα παρασκηνίου

Το Android 14 εισάγει μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να βλέπετε εύκολα ποιες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στο παρασκήνιο. Αυτή η λίστα θα εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται ή εκτελούνται στο παρασκήνιο, διευκολύνοντας την παρακολούθηση της χρήσης εφαρμογών στο παρασκήνιο.

Αλλαγές προεπιλεγμένων αδειών εφαρμογής

Η άδεια SCHEDULE_EXACT_ALARM δεν εκχωρείται πλέον στις περισσότερες πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές που στοχεύουν Android 13 και νεότερες εκδόσεις, η άδεια απορρίπτεται από προεπιλογή, ξεκινώντας από το Android 14. Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της ασφάλειας των εφαρμογών.

Ομοίως, οι εφαρμογές θα μπορούν να σκοτώνουν μόνο τις δικές τους διαδικασίες παρασκηνίου από προεπιλογή αντί να μπορούν να σκοτώνουν εξωτερικές διεργασίες. Αυτό είναι, πάλι, μια δυνατότητα βελτίωσης της ασφάλειας.

Πρόσβαση σε περισσότερες λεπτομέρειες για φωτογραφίες και βίντεο

Ενώ βρισκόμαστε στο θέμα των αδειών, το Android 14 περιλαμβάνει μια νέα άδεια που ισχύει ειδικά για εφαρμογές που μπορεί να θέλουν να δουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Αντί να δίνετε σε μια εφαρμογή πλήρη πρόσβαση στο ρολό της κάμερας, μπορείτε πλέον να δώσετε σε αυτές τις εφαρμογές άδεια μόνο σε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο που θέλετε να δει η εφαρμογή. Αυτό είναι εξαιρετικό για το απόρρητο, ειδικά για τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπου μπορεί να μην θέλετε να μοιραστείτε κάθε φωτογραφία με την εφαρμογή του Facebook.

Καλύτερη εξήγηση της κοινής χρήσης δεδομένων και των αδειών τοποθεσίας

Όταν μια εφαρμογή ζητά την τοποθεσία σας, υπάρχει τώρα μια ειδοποίηση στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να δείτε ακριβώς τι ζητά η εφαρμογή και γιατί μπορεί να ζητά αυτές τις πληροφορίες. Οι προγραμματιστές πρέπει να παρέχουν στην Google λεπτομέρειες σχετικά με το πού πηγαίνουν τα δεδομένα σας και πώς είναι αποθηκευμένα για να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα, και είναι μια μικρή προστασία του απορρήτου.

Συγχώνευση κωδικών πρόσβασης και υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης

Στο Android 14, οι ρυθμίσεις της υπηρεσίας κωδικών πρόσβασης και αυτόματης συμπλήρωσης συνδυάζονται σε μια ενιαία επιλογή που ονομάζεται Προεπιλεγμένη υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης. Αυτό σας διευκολύνει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης και τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα μέρος.

Βελτιωμένη οθόνη κοινής χρήσης

Η κοινή οθόνη του Android 14 έχει βελτιωθεί από προηγούμενες εκδόσεις του Android. Μοιάζει παρόμοιο, αλλά τώρα οι εφαρμογές μπορούν να προσθέσουν προσαρμοσμένες ενέργειες για να κάνουν την κοινή χρήση ακόμα πιο εύκολη. Επιπλέον, το Android 14 αφαιρεί την κοινή οθόνη από το λειτουργικό σύστημα και τη μετατρέπει σε λειτουργική μονάδα Project Mainline, ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί και να ενημερωθεί ξεχωριστά από το λειτουργικό σύστημα στο εξής.

HealthConnect στην ασφάλεια και το απόρρητο

Μια νέα επιλογή που ονομάζεται «HealthConnect» προστέθηκε στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τις συσκευές σας που σχετίζονται με την υγεία, όπως συσκευές παρακολούθησης αρτηριακής πίεσης και μετρητές γλυκόζης, στη συσκευή σας Android και να διαχειριστείτε τα δεδομένα υγείας σας.

Ξεχωριστή επιλογή επαναφοράς Bluetooth και Wi-Fi

Στο Android 14, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις Bluetooth και Wi-Fi ξεχωριστά. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μία από αυτές τις ρυθμίσεις και θέλετε να την επαναφέρετε χωρίς να επηρεαστεί η άλλη.

Αυτόματη εναλλαγή δεδομένων διπλής SIM

Η δυνατότητα Dual-SIM του Android 14 έχει βελτιωθεί για αυτόματη εναλλαγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην καλύτερη επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας και να διασφαλίζετε ότι είστε πάντα συνδεδεμένοι στο καλύτερο δυνατό δίκτυο.

Κλωνοποιημένες εφαρμογές

Το Android 14 εισάγει μια λειτουργία που ονομάζεται Cloned Apps, μια δυνατότητα που έχουμε δει στο παρελθόν στη Samsung και σε άλλες συσκευές. Αυτή η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να αντιγράψετε εύκολα εφαρμογές, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς για την ίδια εφαρμογή, όπως το WhatsApp ή το Facebook.

Πείτε αντίο στις παλιές εφαρμογές

Ξεκινώντας με το Android 14, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές που στοχεύουν Android 5.1 ή παλαιότερη έκδοση. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς πολλές μορφές κακόβουλου λογισμικού στοχεύουν σε πολύ παλαιότερες εκδόσεις του Android για να παρακάμψουν τις σύγχρονες προστασίες. Ευτυχώς, ούτως ή άλλως, οι περισσότερες εφαρμογές που θα θέλατε να φορτώσετε στοχεύουν νεότερες εκδόσεις του Android, επομένως αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει την καθημερινή χρήση των χρηστών.

Χρόνος οθόνης στα στατιστικά χρήσης μπαταρίας

Στο Android 14, τα στατιστικά χρήσης μπαταρίας περιλαμβάνουν μια λειτουργία Screen Time που θα σας επιτρέψει να δείτε πιο εύκολα πόσο χρόνο ξοδεύετε στη συσκευή σας και ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη μεγαλύτερη μπαταρία κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Επιπλέον, μια σειρά από αλλαγές στο παρασκήνιο συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο Android 14, έτσι ώστε η μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο ως συνάρτηση μόνο με την εγκατάστασή της.

Ετικέτες εικονιδίων εφαρμογών γραμμής εργασιών

Η γραμμή εργασιών στο Android 14 προσθέτει ετικέτες κειμένου στα εικονίδια εφαρμογών, διευκολύνοντας τον εντοπισμό ποια εφαρμογή είναι ποια. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να βρείτε και να ξεκινήσετε γρήγορα την εφαρμογή που χρειάζεστε.

Εξοικονόμηση μπαταρίας

Το Android 14 προσφέρει προσαρμογές διεπαφής χρήστη στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, με την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ Βασικής και Ακραίας εξοικονόμησης μπαταρίας. Αυτή η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα μοτίβα χρήσης σας.

Αναπτυσσόμενο μενού χρήσης μπαταρίας

Το μενού Χρήση μπαταρίας στο Android 14 χρησιμοποιεί ένα αναπτυσσόμενο μενού για εναλλαγή μεταξύ Ανάλυσης κατά εφαρμογές και Ανάλυσης κατά σύστημα.

Γρήγορη σύζευξη στις προτιμήσεις σύνδεσης

Το Android 14 προσφέρει προτιμήσεις Γρήγορης σύζευξης στη σύνδεση. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε γρήγορα τις συσκευές σας Bluetooth με τη συσκευή σας Android χωρίς να περάσετε από μια περίπλοκη διαδικασία σύζευξης.

Απόρρητο και ασφάλεια

Οι βελτιώσεις στο απόρρητο και την ασφάλεια περιλαμβάνουν ένα νέο API Jetpack που ονομάζεται Credential Manager, το οποίο επιτρέπει στους κωδικούς πρόσβασης να απλοποιούν τη διαδρομή ελέγχου ταυτότητας, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια.

Πασχαλινό αυγό Android 14

Το πασχαλινό αβγό του Android 14 έχει θέμα το διάστημα αυτό φέτος. Είναι ένα διασκεδαστικό μικρό μίνι παιχνίδι όπου εκτοξεύεις έναν πύραυλο με θέμα το Android στο διάστημα. Είναι προσβάσιμο με τον ίδιο τρόπο όπως οι προηγούμενες εκδόσεις του Android, όπου μεταβείτε στην ενότητα Σχετικά με το τηλέφωνο και, στη συνέχεια, στην έκδοση Android . Από εκεί, πατήστε επανειλημμένα την καταχώριση έκδοσης Android μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Πότε θα κυκλοφορήσει το Android 14;

Το Android 14 κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, ως μέρος της εκδήλωσης Made by Google. Είναι συμβατό με τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Pixel 4a
 • Pixel 5 και 5a
 • Pixel 6, Pixel 6 Pro και Pixel 6a
 • Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel 7a
 • Pixel 8, Pixel 8 Pro
 • Pixel Fold
 • Pixel Tablet

Προφανώς, τα Pixel 8 και 8 Pro θα έχουν ήδη εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα όταν αποσταλεί στους καταναλωτές. Οι άλλες συσκευές θα λάβουν ενημέρωση OTA με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Ποια τηλέφωνα θα έχουν Android 14;

Είναι συμβατό με τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Pixel 4a
 • Pixel 5 και 5a
 • Pixel 6, Pixel 6 Pro και Pixel 6a
 • Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel 7a
 • Pixel 8, Pixel 8 Pro
 • Pixel Fold
 • Pixel Tablet

Προφανώς, τα Pixel 8 και 8 Pro θα έχουν ήδη εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα όταν αποσταλεί στους καταναλωτές. Οι άλλες συσκευές θα λάβουν ενημέρωση OTA με το νέο λειτουργικό σύστημα. Αναμένουμε πλήρως πολλές σύγχρονες συσκευές από τη Samsung, τη Sony, τη Motorola, την OnePlus, τη Xiaomi και άλλες να λάβουν την ενημέρωση τους επόμενους μήνες.

Η επίσημη πλήρης κυκλοφορία του Android 14 πιθανότατα θα φτάσει επίσης σε ναυαρχίδες που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές. Περιέργως, το πρόσφατα ανακοινωθέν Samsung Galaxy S23 FE δεν συνοδεύεται από, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι είναι διαθέσιμο για αναβάθμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιμένετε τα Galaxy S23, S23 Plus, S23 Ultra, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, OnePlus 12 και άλλα να είναι από τα πρώτα που θα λάβουν Android 14 όταν κυκλοφορήσει.

Πώς να δοκιμάσετε το Android 14 στο τηλέφωνό σας αυτή τη στιγμή

Δεδομένου ότι είναι επίσημη κυκλοφορία, δεν υπάρχει λόγος να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta της Google για να λάβετε σωστά την ενημέρωση Android 14, εφόσον χρησιμοποιείτε υποστηριζόμενο Pixel. Η ενημέρωση θα πρέπει να έρχεται μόνη της, επομένως ελέγξτε για ενημερώσεις στο μενού Ρυθμίσεις μέχρι να ολοκληρωθεί.

Android Flash Tool

Ωστόσο, εάν το θέλετε αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Android 14 στο τηλέφωνο Pixel χρησιμοποιώντας το Android Flash Tool. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν υπολογιστή Windows, macOS, Chrome OS ή Linux με πρόσβαση στο διαδίκτυο, το πιο πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και ένα καλώδιο USB για τη σύνδεση του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή. Μόλις το κάνετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, των φωτογραφιών, των αποθηκευμένων παιχνιδιών και άλλων σημαντικών δεδομένων, επειδή αυτό θα διαγράψει τη συσκευή σας σαν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης για το τηλέφωνό σας από τη σελίδα προγραμμάτων οδήγησης Pixel της Google .
 3. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB.
 4. Στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας, μεταβείτε στο Σύστημα > Επιλογές προγραμματιστή.
  • Εάν δεν βλέπετε τις επιλογές προγραμματιστή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο.
  • Πατήστε στον αριθμό έκδοσης επτά φορές μέχρι το τηλέφωνό σας να πει ότι είστε προγραμματιστής.
  • Οι επιλογές προγραμματιστή θα πρέπει να είναι διαθέσιμες τώρα.
 5. Στις Επιλογές προγραμματιστή, ενεργοποιήστε το ξεκλείδωμα OEM και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB.
 6. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Android Flash Tool για την εγκατάσταση του Android 14.
 7. Επιλέξτε την έκδοση του Android 14 που θέλετε να εγκαταστήσετε.
 8. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από το εργαλείο που αναβοσβήνει για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
 9. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, θα έχετε εγκατεστημένο το Android 14 στο Pixel σας.
Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement