Όταν πρόκειται για νέα τηλέφωνα πολλοί άνθρωποι έχουν μύθους.

Μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορεί να είναι αληθινές και άλλες μπορεί να είναι ψευδείς. Πολλοί άνθρωποι όταν αγοράσουν νέο κινητό κάθε μέρα δεν ξέρουν τι να κάνουν ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην συγκευή.

Πάμε στο θέμα μας! Τα περισσότερα τηλέφωνα χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα να μην είναι επιρρεπή σε οποιαδήποτε βλάβη εάν φορτιστεί είτε δεν φορτιστεί πριν από την πρώτη χρήση και γενικότερα πριν από χρήση. Οι μπαταρίες λιθίου είναι πλέον οι καλύτεροι τύποι μπαταριών στην αγορά.

Μερικά χρόνια πριν, οι περισσότερες μπαταρίες ήταν κατασκευασμένες από νικέλιο. Έτσι, οι ειδικοί συνέστησαν τη φόρτισή τους για περίπου 8 έως 12 ώρες προτού χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Η ανάγνωση του εγχειριδίου χρήσης σάς βοηθά να κατανοήσετε τον τύπο μπαταρίας που διαθέτει το νέο σας τηλέφωνο.

Οι κατασκευαστές συχνά φορτίζουν την μπαταρία του τηλεφώνου πριν τη διαθέσουν στην αγορά. Εάν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο ή μια νέα μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι έχει υποστεί αρκετές ώρες φόρτισης πριν από την αποστολή.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φορτίζετε την μπαταρία σας πριν τη χρήση. Δεν είναι κακό να το φορτίσετε ξανά πριν από τη χρήση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο αμέσως μετά την αφαιρεση από το κουτί! Δεν θα βλάψει καθόλου την μπαταρία σας.

Όλα τα τηλέφωνα που κατασκευάζονται σήμερα είναι κατασκευασμένα από μπαταρία ιόντων λιθίου. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν αγοράσατε πρόσφατα το τηλέφωνο ή την μπαταρία σας.