Το twitter «κράζει» για τις #syriza_offshorΣάλο στην κοινωνία έχει προκαλέσει η διάταξη που ψήφισαν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα σε βουλευτές και υπουργούς να έχουν offshore εταιρειες.
Είτε με καυστικό χιούμορ, είτε καταγγέλοντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έδιναν κάποτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα οι χρήστες του Twitter ξεγυμνώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.
«Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι και όσοι ξεφεύγουν με το φορολογικό κόλπο των εταιρειών offshore, θα πληρώσουν τον λογαριασμό» υποσχόταν προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζουν οι χρήστες του twitter σχολιάζοντας καυστικά ότι «γι αυτές πολέμησαν στα βουνά οι αντάρτες παππούδες τους».
Άλλοι «καρφώνουν» τη ρητορική της κυβέρνησης περί ηθικού πλεονεκτήματος γράφοντας «ηθικό πλεονέκτημα: Κυνηγάς φοροφυγάδες με ΕΚΑΣ ενώ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ τα κρύβει νόμιμα σε οφσόρ στα Κέυμαν» ενώ άλλοι χλευάζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν τις 7.000 σελίδες του πολυνομοσχεδίου.
To hashtag #syriza_offhsore έχει γίνει ήδη πρώτο trend στο Twitter και ιδού ορισμένα από τα πιο καυστικά σχόλια των χρηστών: