Μετά το μακελειό στο Μόναχο, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ για τους 3 δράστες, εκ των οποίων τουλάχιστον 2 παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ το ερώτημα που τίθεται είναι αν το χτύπημα συνδέεται με τζιχαντιστές ή με νεοναζί.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, ακούγεται συνομιλία ενός ενόπλου που στέκεται στο υπαίθριο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Olympia, με πολίτες που βρίσκονται στα μπαλκόνια γειτονικής πολυκατοικίας και καταγράφουν τον διάλογο με τα κινητά τους.
Ο ενοπλος ακούγεται να λέει: «Είμαι Γερμανός, εδώ μεγάλωσα», την ώρα που άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταφέρθηκε κατά των αλλοδαπών, κάτι που μπορεί ενδεχομένως να παραπέμπει σε νεοναζί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μετάφραση του διαλόγου που έχει κάνει το SkyNews ο ένοπλος φωνάζει προς τους γείτονες: «Επρεπε να αγοράσω ένα όπλο για να σας σκοτώσω. Γ** τους τούρκους. Είμαι Γερμανός. Σταμάτα να τραβάς βίντεο. Εγώ εδώ γεννήθηκα. Μεγάλωσα με το Hartz 4 (πρόγραμμα επιδότησης ανέργων)»
https://youtu.be/rY5ag-8_bjg
Πολλοί σημειώνουν μάλιστα ότι σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια από τομακελειό του Μπρέιβικ στη Νορβηγία, στις 22 Ιουλίου 2011 με 59 νεκρούς. Επίσης στα video, oι ένοπλοι φαίνονται γυμνασμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επισήμως η Βαυαρική αστυνομία, δεν συνδέει – προς το παρόν τουλάχιστον – την επίθεση με την ισλαμική τρομοκρατία.
Οι δράστες, σύμφωνα με μάρτυρες, είχαν μακρύκαννα όπλα, τουλάχιστον ένας ήταν στο εμπορικό κέντρο και άλλος ένας ανοιξε πυρ σε εστιατόριο απέναντι από το εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία εξετάζει αν ένα από τα πτώματα που βρέθηκε σε κοντινη απόσταση από το εμπορικό κέντρο ανήκει σε έναν από τους ενόπλους.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δραστών προσπαθεί να διαφύγει στην γειτονική Τσεχία.
Κατά πληροφορίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν δράστη με «αραβικά» χαρακτηριστικά, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, που επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως πρόκειται για μια επίθεση ισλαμιστών.
Πηγή:thetoc.gr