Με νέα απάντησή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου επιχειρεί να ξαναδώσει απαντήσεις για το διορισμό του αδερφού της Γιάννη Αναγνωστόπουλου ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και σε επόμενο χρονικό διάστημα στην τοποθέτησή του ως διευθυντή του πολιτικού της γραφείου.
Η κυρία Αναγνωστοπούλου επιχειρεί να θολώσει τα νερά ισχυριζόμενη ότι βοηθά «εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση» χωρίς επιβάρυνση αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι ως μετακλητός υπάλληλος έπαιρνε αμοιβή.
Στην πρώτη της απάντηση, δε, η κυρία Αναγνωστοπούλου δήλωνε ότι ο αδερφός της δεν είχε διοριστεί σε οποιοδήποτε πολιτικό γραφείο, ισχυρισμό τον οποίο αναιρεί με τη δεύτερη απάντησή της επικαλούμενη, μάλιστα, το ΦΕΚ ανάκλησης του διορισμού γνωστοποιώντας τα στοιχεία του.
Ιδού η δεύτερη απάντηση της κυρίας Ανανγνωστοπούλου:
Για να τα επαναλάβουμε:
Αναμένω ΦΕΚ διορισμού του Γιάννη Αναγνωστόπουλου στο πολιτικό μου γραφείο και αποδείξεις για αμειβόμενη σχέση εργασίας με οποιοδήποτε πολιτικό γραφείο μέλους της κυβέρνησης.
Κατά τα λοιπά υπάρχει ΦΕΚ ανάκλησης του διορισμού (ΦΕΚ 3819- 21/12/2015) του «ρεμπέτη» Γιάννη Αναγνωστόπουλου, επί πτυχίω στο ΕΑΠ, με πτυχία μουσικής και καμία αμοιβή από οποιοδήποτε κυβερνητικό γραφείο.
Σε ότι αφορά το ποιοι και πόσοι βοηθούν εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση, χωρίς επιβάρυνση του κράτους, με κόστος προσωπικό και κοινωνικό είναι μια άλλη συζήτηση περί συντροφικότητας η οποία για κάποια ΜΜΕ αποτελεί μια απολύτως άγνωστη χώρα.
Σία Αναγνωστοπούλου – Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σε απάντηση στην αναπληρωτή υπουργού Παιδείας εμείς επισημαίνουμε:
– εμείς γράψαμε ότι είναι «μετακλητός και ο ρεμπέτης αδερφός της Σίας» και μάλιστα αναδρομικά δημοσιεύοντας και το ΦΕΚ
– εμείς είπαμε ότι διορίστηκε στο γραφείο της ως διευθυντής όπως και ο ίδιος αυτοσυστήνεται σε επιχειρηματίες αλλά και όπως αναφέρεται σε σειρά δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου που δεν έχουν διαψευστεί
– Η κυρία Αναγνωστοπούλου λέει ότι ο αδερφός της δεν έλαβε καμία αμοιβή στο πολιτικό της γραφείο(;) δηλαδή ως μετακλητός υπάλληλος από τις 24/9 έως τις 21/12 δεν έπαιρνε αμοιβή;
– Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν γνωρίζουμε τι πτυχίο μουσικής διαθέτει αλλά πάντως ο διορισμός του αδερφού της έγινε ως απόφοιτος Λυκείου
– Φυσικά όποιος προσφέρει τις υπηρεσίες του, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με δύο ψέματα η απάντηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου
Ιδού το ΦΕΚ με τον διορισμό του αδελφού της Σίας

Αρχικά τοποθετήθηκε ως μετακλητός στο υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα αναδρομικά μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Διαβάστε και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που τον φέρνουν διευθυντή του γραφείου της – Με τον ίδιο τρόπο αυτοσυστήνεται σε επαφές του με πολίτες και επιχειρηματίες

Διορισμένος με ΦΕΚ στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν ο αδερφός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, πριν αναλάβει τη διεύθυνση του πολιτικού της γραφείου στην Πάτρα, όπως αναφέρoυν και δεκάδες δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, που δεν διαψεύστηκαν ποτέ.
Ο ρεμπέτης αδερφός της κυρίας υπουργού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις που έλαβαν χώρα στο υπουργείο Οικονομικών και αφορούσαν σε τοπικά ζητήματα, σε ημερίδες εργασίας μαζί με την αδερφή του, σε τελετές εγκαινίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως «διευθυντής του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Η ίδια η υπουργός, ωστόσο, σε υβριστική ανακοίνωσή της, όπου κάνει λόγο για «μέσα της διαπλοκής», υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος «δεν υπήρξε ποτέ και ούτε φυσικά είναι σήμερα διευθυντής του πολιτικού μου γραφείου», αλλά και ότι «δεν εργάστηκε ποτέ σε κανένα πολιτικό γραφείο και δεν αμείφθηκε ποτέ από κανένα πολιτικό γραφείο κυβερνητικού στελέχους»
Αναλυτικότερα:
Πρώτον, ο κ. Αναγνωστόπουλος αδελφός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ως «καθηγητής με πολύ σοβαρές σπουδές και καριέρα 14 ετών» όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έσπευσε να διορισθεί από το ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα: σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν ΔΙΔΚ/25319/30.7.2015 διορίζεται ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος του Πέτρου σε θέση μετακλητού διοικητικού υπαλλήλου ΔΕ με βαθμό ΣΤ στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από 24.9.2015. Αλήθεια, με ποια προσόντα προσελήφθη στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών ένας μουσικός που παράλληλα εργάζεται σε ρεμπετάδικα της Πάτρας;

Το ΦΕΚ του ετεροχρονισμένου διορισμού του αδελφού της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα. Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα στο γραφείο της αδελφής του

Επομένως, το πρώτο ψέμα της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου που παίζει με τις λέξεις στην ανακοίνωση της- είναι ότι ο αδελφός της δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το Δημόσιο. Είχε και την απέκτησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του 2015, άσχετα αν αυτή ανεκλήθη πέντε μήνες μετά βάσει της  την υπ’ αριθμ. 43716/14.12.2015 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως επίσης αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Δεύτερο ψέμα της κυρίας Αναγνωστοπούλου είναι ότι ο αδερφός της δεν είναι διευθυντής του γραφείου της. Δημοσιεύματα όμως επιβεβαιώνουν περί του αντιθέτου.
Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα dete.gr δημοσιεύει με ανάρτηση της στις 10 Απριλίου 2016, ότι ο αδελφός της Αν. Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, είναι ο μουσικός Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται κατά περιόδους σε καλλιτεχνικά στέκια της περιοχής. «Ο Πατρινός κιθαρίστας, έχει αναλάβει τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου της βουλευτού, στην Πάτρα και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά …» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ένα άλλο δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2015 αναφέρει ότι «ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της βουλευτή Αχαϊας και αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου έδωσε το «παρών» σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργο Ντίνο και μαζί με εκπροσώπους ομάδας πολιτών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αποχαρακτηρισμού των περιοχών Ακονιά, Μπούκα και Λαμπίρι».

Σε άλλο δημοσίευμα, στις 31/10/2015 «ο συνεργάτης της υπουργού Γιάννης Αναγνωστόπουλος» όπως αναφέρεται, ήταν παρών σε συνάντηση εργασίας της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα.
«Ο διευθυντής του γραφείου της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος» όπως αναφέρεται σε ένα ακόμα δημοσίευμα της ιστοσελίδας dete.gr με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2015, «έδωσε το παρών στα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Κάτω Αχαΐα παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου». Και δεν είναι τα μοναδικά.
Αλήθεια, τόσα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο μουσικός Γιάννης Αναγνωστόπουλος και αδερφός της αναπληρώτριας υπουργού είναι ο διευθυντής του γραφείου της γιατί δεν διαψεύστηκαν;
Για «κακή του τύχη», πηγή του υπογράφοντος αναζήτησε τον κ. Αναγνωστόπουλο στο πολιτικό γραφείο της αδερφής του στη Πάτρα και του ζήτησε να συνεργαστούν για ένα νέο νυχτερινό μαγαζί που ανοίγει στην Κόρινθο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τον ενημέρωσε πως «δέχεται μετά χαράς να συζητήσει την πρόταση συνεργασίας, αν και είναι στριμωγμένος, γιατί έχει αναλάβει το πολιτικό γραφείο της αδερφής του, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.
Όσον αφορά τις ύβρεις και τα παραμύθια για… διαπλεκόμενους, αυτά αλλού. Καλύτερα η κυρία υπουργός να ψάξει γιατί ο αδερφός της γυρίζει παντού και δηλώνει σε επαφές του με πολύ κόσμο και με επιχειρηματίες ότι είναι ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου. Εκτός κι αν και αυτός και η ίδια τρέφουν αυταπάτες…
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Μετά το τελευταίο χυδαίο δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα», το οποίο για να θίξει εμένα, σπιλώνει, κατασυκοφαντεί και βλάπτει πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός μου, δηλώνω ότι πλέον  θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία τη δική μου και των οικείων μου από αυτή την αθλιότητα.
Να αναφέρω για την ιστορία ότι ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, πρώτον δεν υπήρξε ποτέ και ούτε φυσικά είναι σήμερα διευθυντής του πολιτικού μου γραφείου.
Δεύτερον δεν εργάστηκε ποτέ σε κανένα πολιτικό γραφείο και δεν αμείφθηκε ποτέ από κανένα πολιτικό γραφείο κυβερνητικού στελέχους.
Τρίτον, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είναι καθηγητής Μουσικής με πολύ σοβαρές δουλείες και για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια,  δεν προσλήφθηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός.
Η χυδαιότητα όμως των Μέσων της διαπλοκής δεν έχει κανένα όριο. Αφού εκχυδαΐζει την έννοια του ρεμπέτη, για τους οποίους αισθάνομαι απεριόριστο σεβασμό, προσπαθεί το άθλιο δημοσίευμα να δημιουργήσει και πάλι κλίμα.
Κατ’ επανάληψη θίγονται πρόσωπα της οικογένειάς μου. Ανάμεσα σε αυτά και ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος ο οποίος εργάζεται από το 1992 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως Ειδικός Επιστήμονας και τον οποίο πλείστοι  όσοι Υπουργοί στο παρελθόν -όχι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- είχαν κατ’ επανάληψη αξιοποιήσει.
Άμεσα ζητώ το ΦΕΚ διορισμού του Γιάννη Αναγνωστόπουλου ως διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού γραφείου.
Άμεσα ζητώ απόδειξη για αμειβόμενη εργασία του Γιάννη Αναγνωστόπουλου ως μετακλητού στο γραφείο μου ή σε οποιοδήποτε άλλο γραφείο.
Αν αυτές οι αποδείξεις δε δημοσιευτούν άμεσα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη κατά του συντάκτη του συκοφαντικού δημοσιεύματος, της εφημερίδας  που το δημοσίευσε και όσων αναπαράγουν το δημοσίευμα χωρίς τις αποδείξεις που ζητώ.
Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Τι δουλειά έχει ο ρεμπέτης πρώτα μετακλητός στο Υπουργείο Εσωτερικών και μετά στο πολιτικό γραφείο της Σίας Αναγνωστοπούλου; Δείτε τον σε βίντεο από μουσικό μεζεδοπωλείο των Πατρών, όπου και εμφανίζεται αυτό τον καιρό
https://youtu.be/XtnqjrdGG7Q
Πηγή:protothema.gr