Γράφει ο Κλεόβουλος Ιωάννου
Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλος ντόρος για την καταδίκη της καθαρίστριας που πλαστογράφησε «πτυχίο» του δημοτικού, ενώ στην πραγματικότητα είχε φτάσει ως την πέμπτη τάξη στην συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Αυτό που που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αρκετοί πολιτικοί και πολίτες που δηλώνουν φιλελεύθεροι που υποτίθεται ότι έχουν το όραμα μιας άλλης Ελλάδας που έχει ως βάση το δίκαιο, επικροτούν την απόφαση της καθαρίστριας να πλαστογραφήσει το πτυχίο της, συμψηφίζοντας την συγκεκριμένη υπόθεση με άλλες υποθέσεις που δεν έχουν καταδικαστεί.
Συμφωνώ εν μέρη.
Διαφωνώ όμως με την λογική, ας αφήσουμε την καθαρίστρια στην δουλειά της γιατί υπάρχουν και άλλοι παράνομοι. Αν υπάρχουν πρέπει να τους βρούμε και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αν έχουν βρεθεί και δεν έχουν καταδικαστεί πρέπει να δούμε τους λόγους που έχουν παγώσει αυτές οι υποθέσεις καθώς και τους λόγους που ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να οδηγηθούν στη παρανομία.
Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο νόμος είναι για όλους! Δεν χωράει παρερμηνείες και λαικισμούς, ούτε συμψηφισμούς προκειμένου να δώσουμε χάρη σε κάποιον που παρανόμησε.