Είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και έχοντας εκλεγεί για δεύτερη φορά ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την ψήφο των συναδέλφων του, επιδόθηκε σήμερα στον Ισίδωρο Ντογιάκο η επίμαχη απόφαση που τον οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμά του.
Η επίδοση της απόφασης στον εισαγγελικό λειτουργό δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Εισαγγελίας Εφετών, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Aξίζει να υπενθυμιστεί πως οι συνάδελφοι του Ισίδωρου Ντογιάκου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 -παρά την καταδίκη του- τον ανέδειξαν για δεύτερη διετία στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας.
Μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού Συμβουλίου όμως, ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του.
Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, αλλά για την ώρα παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.