Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μία δασκάλα Δημοτικού στην Αγία Παρασκευή. Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Ζορμπάς, υποστηρίζει πως ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να επισκεφτεί το σχολείο και να κάνει ιχνηλάτηση.

«Η εκπαιδευτικός διαγνώστηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Την Πέμπτη ο διευθυντής ενημέρωσε τους συναδέλφους της και τον ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ από εχθές το πρωί αρνείται, το λέω ξεκάθαρα, να έρθει. Δηλώσανε στον διευθυντή ότι δεν είναι καμία μεγάλη δομή να έρθουμε, πως ένα σχολείο με 250 παιδιά δεν είναι» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς στο OPEN.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, ήδη έχει γίνει απολύμανση στο Δημοτικό και στο κτήριο βρίσκεται ο ίδιος, ο διευθυντής και ένας υπάλληλος συνεργείου καθαρισμού.

Ο κ. Ζορμπάς «κατακεραύνωσε» τον ΕΟΔΥ, υποστηρίζοντας πως αρνήθηκε να στείλει κλιμάκιο καθώς δεν έχει προσωπικό.

«Θα πάρω τηλέφωνο τον Χαρδαλιά. Είναι δυνατόν να μην έρθει ο ΕΟΔΥ σε σχολείο με κρούσμα; Να δώσει οδηγίες;» διερωτήθηκε ο κ. Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετική στον COVID-19 είχε επισκεφτεί το σχολείο και φορούσε μάσκα.

«Εγώ είμαι και πνευμονολόγος και το παρακολουθώ ιατρικά, δεν νομίζω πως υπάρχει κίνδυνος αλλά πρέπει να έρθει ο ΕΟΔΥ να κάνει ιχνηλάτηση και να δώσει οδηγίες. Πολλοί γονείς θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για να στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο. Εγώ θα έκανα και τρίτη και τέταρτη σκέψη» ανέφερε ο κ. Ζορμπάς.