Στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και σε άλλες φοροελαφρύνσεις προχωράει η κυπριακή κυβέρνηση, ύστερα από την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς και υπενθύμισε τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τον τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αν κρατήσουμε, και αυτή είναι η πρόθεσή μας, σταθερή αυτή την πορεία και αυτή την προοπτική, είναι δεδομένο πως ως υπουργείο Οικονομικών θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε και άλλες ελαφρύνσεις για να αρχίσει να νιώθει με ακόμη πιο έντονο τρόπο ο πολίτης, ο εργαζόμενος, ο φορολογούμενος το όφελος από την επιβεβαιωμένη πλέον ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ελαφρύνσεις στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας. «Βεβαίως, στο πλαίσιο πάντοτε μιας πολύ συνετής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, θα μπορούσαμε, και πρόθεσή μας είναι, να εξετάσουμε όλα τα ζητήματα και όλα τα περιθώρια, όπως έχω πει, και βεβαίως θα υπάρξει απόδοση πίσω στον φορολογούμενο πολίτη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, επιχειρώντας να αποσυνδέσει τις επικείμενες εκλογές με τις εξαγγελίες του. «Άλλωστε, κάθε φορά στο παρελθόν όταν είχαμε εκλογές γίνονταν χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, διογκώνονταν τα ελλείμματα, τα οποία βεβαίως ο φορολογούμενους μετά τις εκλογές έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε.