Με το Ποτάμι δεν ήταν γραφτό να συναντηθούν. Οι ιδέες, οι παραστάσεις, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, τα πολιτικά τους χνώτα δεν ταιριάζουν. Κάποια στελέχη από το Ποτάμι θέλουν να προχωρήσουν μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Αυτό που πιθανότατα θα συμβεί όσο θα πλησιάζει η χώρα προς τις εκλογές είναι να φύγουν κάποια στελέχη από το Ποτάμι και να ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί φαίνεται πως ο κύριος Θεοδωράκης βρίσκεται πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τις πρόσφατες αποφάσεις στις Βρυξέλλες οι εκλογές απομακρύνονται οπότε όλοι πρέπει να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους και τις στοχεύσεις τους.
Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, χρόνο κέρδισε και ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος θα κάνει από δω και πέρα μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει το Ποτάμι σε υψηλά ποσοστά. Ο καθαρός πολιτικός χρόνος πιστεύουν στο Ποτάμι μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους. Έτσι κι αλλιώς ο κύριος Θεοδωράκης δεν ήταν ποτέ ενθουσιώδης με την ιδέα της συνεργασίας είτε δεξιά είτε κεντροαριστερά.
Κρατάει την επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά τις επόμενες εκλογές θα τοποθετηθεί. Έως τότε μπορεί να παραμένει αδιαφιλονίκητος πρόεδρος στο κόμμα του, μετά την αποχώρηση Θεοχάρη και να σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Έτσι η κυρία Γεννηματά και οι συνεργάτες της έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους τον κύριο Θεοδωράκη αλλά όχι την επιτροπή Διαλόγου από την οποία φιλοδοξούν να αντλήσουν και αρκετά στελέχη που είναι κοντά με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Καθαρό πολιτικό χρόνο φαίνεται πως θα έχει και η κυρία Γεννηματά η οποία πρέπει να αναπροσαρμόσει την αντιπολιτευτική τακτική της, να κάνει περιοδείες σε όλη τη χώρα , να συνθέσει στο δώρο της κεντροαριστεράς, να εμφανίσει μια νέα ικανή ηγετική ομάδα και να παρουσιάσει ένα σύγχρονο σχέδιο για τη χώρα που θα δώσει προοπτική εξουσίας στο χώρο της κεντροαριστεράς για τα επόμενα χρόνια.