Έκρηξη φαίνεται σε πλάνα CCTV στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Φωτογραφία: YouTube

Φωτιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης που βρίσκεται στη Zaporizhzhia , σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του εργοστασίου και του δημάρχου της κοντινής πόλης Enerhodar.

Η ακριβής τοποθεσία της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια είναι ασαφής, ο Ντμίτρο Κουλέμπα (Ουκρανός ΥΠΕΞ) προτρέπει τις ρωσικές δυνάμεις να επιτρέψουν την είσοδο των πυροσβεστών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy απηύθυνε άλλη μια έκκληση στην Ευρώπη για βοήθεια μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας.

Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει τώρα. Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη καίγεται. Αυτή τη στιγμή ρωσικά τανκς βομβαρδίζουν πυρηνικές μονάδες. Αυτές είναι οι δεξαμενές που έχουν θερμική όραση, ώστε να ξέρουν πού βομβαρδίζουν. Το προετοιμάστηκαν.

Απευθύνομαι σε όλους τους Ουκρανούς και όλους τους Ευρωπαίους σε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουν τη λέξη Τσερνομπίλ και γνωρίζουν πόσα βάσανα και θύματα προκάλεσε η έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό. Ήταν μια παγκόσμια καταστροφή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πολέμησαν ενάντια στις συνέπειές του. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

Η Ρωσία θέλει να το επαναλάβει, αλλά έξι φορές πιο δύσκολο.

Ευρωπαίοι, παρακαλώ, ξυπνήστε. Πείτε στους πολιτικούς σας, τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, την πόλη Enerhodar. Υπάρχουν 6 μονάδες ενέργειας. Εξι. Μία μονάδα εξερράγη στο Τσερνομπίλ.

Προειδοποιούμε όλους ότι ούτε ένα έθνος δεν βομβαρδίζει πυρηνικούς σταθμούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, το τρομοκρατικό κράτος διαπράττει πυρηνική τρομοκρατία.

Οι Ρώσοι προπαγανδιστές απείλησαν να καλύψουν τον κόσμο με πυρηνική στάχτη. Τώρα δεν είναι απειλή. Είναι μια πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει η φωτιά στον σταθμό, πότε θα γίνει έκρηξη, αν θέλει ο Θεός, δεν θα γίνει. Τα παιδιά μας κρατούσαν πάντα τον σταθμό με ασφάλεια, οπότε δεν υπήρχαν προκλήσεις, νάρκες και μετά εκβιάζουν όλο τον κόσμο με μια πυρηνική καταστροφή.

Πρέπει να σταματήσουμε τα ρωσικά στρατεύματα. Πείτε στους πολιτικούς σας: Η Ουκρανία είναι 15 πυρηνικές μονάδες. Εάν υπάρξει μια έκρηξη, θα τελειώσει για όλους μας, το τέλος της Ευρώπης, η εκκένωση της Ευρώπης. Μόνο η άμεση δράση της Ευρώπης μπορεί να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα και να αποτρέψει τον θάνατο της Ευρώπης από την καταστροφή σε έναν πυρηνικό σταθμό».”