Παρότι εκ πρώτης όψεως προέρχεται από παλιά πολιτική οικογένεια θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πραγματικά σύγχρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει ένα αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον αποκαλεί «πρωθυπουργό θαύμα» της Ελλάδος, καθώς κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες από την εκλογή του να αυξήσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη.

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζεται από  στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σαν σούπερ σταρ, μια νέα εποχή ξεκινάει. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογική νίκη της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε εντελώς η μορφή και το στυλ της κυβέρνησης, αυξάνεται η απόδοση και η αποτελεσματικότητά της», αναφέρει η Die Welt.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη, για αυτό εισάγει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτεςκαι τις επιχειρήσεις, θέλει ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες σε όλους τους τομείς: από τη συλλογή απορριμμάτων στην Κέρκυρα ως την επαρκή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.