Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη στο Λας Βέγκας και το τελευταίο ντιμπέιτ ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου. Οι δύο μονομάχοι δεν απέφυγαν τις μεταξύ τους αντεγκλήσεις και τις προσωπικές αιχμές, ενώ είχαν μετωπική σύγκρουση για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, το μεταναστευτικό, την οικονομία. Αυτό που κυριάρχησε πάντως και μένει ως η «δήλωση» του τελευταίου debate είναι η άρνηση του Τραμπ να δεσμευτεί αν θα δεχθεί το αποτέλεσμα της κάλπης! 

Η Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του CNN είναι νικήτρια και σε αυτό το debate με 52% έναντι 39% του Ντόναλντ Τραμπ. 
Aπειλώντας να ανατρέψει έναν βασικό πυλώνα της αμερικανικής δημοκρατίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε χθες βράδυ να δηλώσει ότι θα δεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν χάσει από την Χίλαρι Κλίντον. Η υποψήφια των Δημοκρατικών χαρακτήρισε την αντίσταση του Τραμπ “τρομακτική”.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως πει πριν την χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση ότι οι εκλογές “θα είναι στημένες”. Όταν ερωτήθηκε εάν θα δεχόταν τα αποτελέσματα, είπε, “Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία”.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών χαρακτήρισε «αχυράνθρωπο του Πούτιν» τον Τραμπ, ενώ απηύθυνε ευθέως κατηγορίες στη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις που στόχο έχουν να ελέγξουν τις εκλογές στην Αμερική.
“Αν οι ΗΠΑ τα πάνε καλά με τη Ρωσία δεν είναι κακό. Δεν τον ξέρω τον Πούτιν, δεν τον έχω συναντήσει, δεν είναι ο καλύτερός μου φίλος. Η Κλίντον έχει χάσει τη μάχη με τον Ρώσο πρόεδρο σε όλα τα ζητήματα” απάντησε από την πλευρά του ο Τραμπ.

Για πολλοστή φορά ο Τραμπ επέμεινε στην ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό τονίζοντας την ανάγκη να φύγει μεγάλο μέρος των μεταναστών από τη χώρα, με την Κλίντον να απαντά ότι εκμεταλλεύτηκε παράνομους μετανάστες για να χτίσει τον Πύργο του.
https://youtu.be/lkUPSIhkuhk

Υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση για δεκαετίες, τονίζοντας παράλληλα ότι δε θα επιτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων στις ΗΠΑ, χωρίς αυτοί να έχουν ελεγχθεί υγειονομικά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
Επίσης υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες σε αρκετές περιπτώσεις συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο Άσαντ παραιτηθεί, τότε, οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντάρτες στη Συρία, αλλά δε γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί.

Στο σημείο εκείνο εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην αντίπαλό του λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι, είναι σε μεγάλο βαθμό, λάθος της Κλίντον.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως καταστροφική, την κατάσταση στην πόλη.
Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα μπορούσε να σώσει ζωές και να επιταχύνει τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα απαιτήσει χρόνο, αλλά και συζητήσεις με τη Ρωσία, αλλά και τη Συρία.
Επίσης σημείωσε ότι ο Τραμπ “βλέπει πάντοτε μια συνωμοσία, ενώ υποστήριξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο τις Ρωσίας, στις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Πηγή:thetoc.gr