Επεισοδιακά ξεκίνησε για μια ακόμη φορά η δίκη στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής.
Η μητέρα του Παύλο Φύσσα, Μάγδα φώναξε στον δολοφόνο του γιου της Γιώργο Ρουπακιά, την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικής δύναμης, «Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια».
Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα φώναζε ακολουθώντας τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, ο οποίος φυγαδεύτηκε τρέχοντας στα κρατητήρια. Συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους στη δικαστική αίθουσα.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εισόδου στην αίθουσα της δίκης προκλήθηκαν εντάσεις με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση εισόδου και να ενημερώνει πως και ο μάρτυρας που αναμένεται να καταθέσει έχει «μπλοκάρει» στην πόρτα εισόδου αλλά και συνήγορος πολιτικής αγωγής να καταγγέλλει ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στο Εφετείο.
Εντός της δικαστικής αίθουσας στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής επικράτησε νέα ένταση όταν οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.
Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας»
Κοινό: «Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει»
Μάγδα Φύσσα: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις»
Θείος Π. Φύσσα: «Βδέλυγμα»
Κοινό: «Άντε γ…»

Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι η μεγάλη δικαστική αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη, ο κλιματισμός δεν λειτουργεί ενώ δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους δημοσιογράφους οι οποίοι, με εντολή της αστυνομίας, κάθισαν στα τελευταία καθίσματα. Επιπλέον, δεν υπήρξε πρόβλεψη για να λειτουργήσει wifi, ενώ έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους τα μικρόφωνα.

Έξω από το Εφετείο αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: thetoc.gr