Θέμα ηγεσίας θα τεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση, που το βράδυ της 26 Μαΐου, στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί στρατηγική ήττα από τη ΝΔ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αποφασισμένος να «εκτελέσει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, ως υπεύθυνο της εκλογικής συντριβής, αλλά και της απομάκρυνσης του κόμματος από τις παραδοσιακές αριστερές αρχές.

Το αριστερό «συμβόλαιο» για το τέλος της εποχής Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογραφεί, όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομίας αλλά και από πλειάδα επιτελικών στελεχών της Κουμουνδούρου, όπως του γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη του πρώην υπουργού Νικ. Φίλη αλλά και του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση.

Η προσχώρηση Βούτση στην «ομάδα» αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας, καθώς ο Βούτσης είναι παραδοσιακό στέλεχος της Αριστεράς, με ειδικό βάρος μέσα στο κόμμα.

Ο «τσάρος» της οικονομίας στις κατ’ ιδίαν επαφές του με τον Πρωθυπουργό έχει καταστήσει σαφές τις διαφωνίες του τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, η «ομάδα» έκρινε ότι δεν είναι έντιμο πολιτικά να δημοσιοποιηθούν αυτή την περίοδο οι στρατηγικής σημασίας διαφωνίες τους και διαφορές τους με τη θεαματική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να «κτυπήσουν».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες, ως ευρωβουλευτής και ως εκ τούτου η σύγκρουση γίνεται αμετάκλητη και μετωπική. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η «Κίνηση των 53», που δεν μπορεί να «χωνέψει» ακόμη τη μετάλλαξη Τσίπρα από το λιτό βίο στη «χλίδα» των πολυτελών θαλαμηγών και των πούρων.

Η πιθανή εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιεί την «ομάδα ανατροπής» να ζητήσουν εξηγήσεις για τα αίτια της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αποκαθήλωση» Τσίπρα ο οποίος εν μια νυκτί, θα μετατραπεί από το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης σε αδύναμο κρίκο, θα ξεκινήσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ των τηλεοράσεων για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων.

Εκεί, θα αρχίσουν να βαράνε τα «νταούλια» και  ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τα «μαύρα μαντάτα» στο Μαξίμου, όπου θα παρακολουθεί ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση της παραμονής του στην Εξουσία. Τα μηνύματα θα είναι καθαρά και το πιθανότερο είναι να ζητηθεί έκτακτο συνέδριο για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας.

Το σχέδιο για την καθαίρεση του Πρωθυπουργού, έστω κι αν αυτό σημαίνει και πτώση της κυβέρνησης, έχει τεθεί  σε εφαρμογή, καθώς άπαντες στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η πραγματική αριστερή συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι δεν έχει μέλλον στο νέο σχεδιαζόμενο κόμμα Τσίπρα και έχουν αποφασίσει να «τελειώσουν» τον Τσίπρα ή να φύγουν οι ίδιοι.

Όλα αυτά που συντελούνται στο παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος  είναι κοινό μυστικό, που έχει ωστόσο εξοργίσει τους λεγόμενους «Τσιπροφύλακες».

Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Λιάκος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η γενιά των σαραντάρηδων που αξιοποιήθηκε σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και σε νευραλγικούς τομείς του κρατικού μηχανισμού, είναι η γραμμή κρούσης του Πρωθυπουργού, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να γλιτώσουν τον Τσίπρα από την «καρατόμηση».

Τα προαναφερόμενα στελέχη άλλωστε παίζουν και κομβικό ρόλο στην προώθηση του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, που είναι το όχημα για την πολιτική διάσωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την πιθανή εκλογική πανωλεθρία του.

Η μάχη «χαρακωμάτων», των δυο «στρατοπέδων» σε παρασκηνιακό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό προκύπτει από τα πολλαπλά και «υπογάστρια» κτυπήματα που δέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να παραστεί στο Ζάππειο και να παρακολουθήσει δίπλα από τον Τσίπρα τις εξαγγελίες-παροχές, στο πλαίσιο της κακοστημένης  φιέστας που στήθηκε από το Μαξίμου.

Επίσης καθόλου τυχαία δεν είναι και η επίθεση από τις κρυφοκυβερνητικές εφημερίδες Δημοκρατία-Εστία, που δέχθηκε ο «τσάρος» της Οικονομίας. Στην  μεν “Δημοκρατία” ο Τσακαλώτος εμφανίσθηκε ως ο ηθικός αυτουργός της χυδαίας επιχείρησης εξαγοράς ψήφων μέσω των παροχών που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, ενώ είναι γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών διαφωνούσε κάθετα με τέτοιου είδους παροχολογία.

Στην έτερη εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι το «μαύρο πρόβατο», που υπονομεύει, με αριστερές ραδιουργίες το λαϊκό παιδί της Κυψέλης για να τον διαδεχθεί στο «θρόνο» του.

Σε πολιτικό επίπεδο, εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου υπάρχει ένα χάσμα που χωρίζει την αριστερή συνιστώσα των Ευκλείδη Τσακαλώτου, της «Κίνησης των 53», του Π. Σκουρλέτη, του Ν. Φίλη και του Ν. Βούτση, με τη Σοσιαλδημοκρατική του Αλέξη Τσίπρα.

Στα σχέδια της πρώτης ομάδας περιλαμβάνεται ένα προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, για την συγκρότηση ενός κόμματος που θα βασίζεται σε ιδεολογικές αρχές που θα έχει στόχο την προστασία των λαϊκών συμφερόντων.

Το μεγάλο πάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το βράδυ των εκλογών και ο μεγάλος πρωταγωνιστής- χαμένος αναμένεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που θα χρεωθεί τη βαριά ήττα του κόμματος του.

Πηγή:lykavitos.gr