«Όταν κοιτάζω φωτογραφίες μου από τον Νοέμβριο του 2014, πριν από την τελευταία περιοδεία μας, βλέπω πόσο άρρωστος ήμουν», γράφει στο βιβλίο του. Ο Zayn Malik έχει μιλήσει και στο παρελθόν και για το άγχος που βίωνε όσο ήταν στο συγκρότημα, λέγοντας ότι απλά ήθελε να νιώσει σαν ένας φυσιολογικός 22χρονος. «Δεν ανησυχούσα για το βάρος μου ή κάτι παρόμοιο. Απλά περνούσαν ημέρες, μερικές φορές 2-3 συνεχόμενες, χωρίς να φάω τίποτα. Έγινε σχετικά σοβαρό, αν και εκείνη την εποχή δεν αναγνώριζα τι ήταν», γράφει ακόμη, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσίευσε η Sun.

«Δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο για οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου, αλλά το φαγητό ήταν κάτι που μπορούσα να ελέγξω και το έκανα», γράφει. «Είχα χάσει τόσο βάρος, που αρρώστησα», συμπληρώνει.
«Συνειδητοποίησα ότι δεν έτρωγα τόσο πολύ… το πρόγραμμά μας ήταν τρελό», είπε σε συνέντευξη, πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του, μιλώντας για τις περιοδείες με τους One Direction. «Πλέον είμαι λίγο μεγαλύτερος και λίγο σοφότερος», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι ελέγχει καλύτερα τη διατροφή του και έχει πάρει βάρος.
Ακόμη όμως δίνει μάχη με το άγχος, το οποίο τον ανάγκασε να ακυρώσει συναυλίες, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.