Να ψηφίσουν ενωμένοι τη συμφωνία των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα, προκειμένου να διασφαλίσουν το μέλλον της «Μακεδονίας» κάλεσε τους πολίτες των Σκοπίων του ο Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι η πρόσφατη διαρροή αμερικανικού τηλεγραφήματος, σύμφωνα με το οποίο τα Σκόπια δεχόταν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008, συνηγορεί προς τη θέση αυτή.
Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων “MIA”, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις της πΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της προηγούμενης (σ.σ. του Νικολά Γκρουέφκι), στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks.
«Πιστεύω πως αυτά τα στοιχεία (σ.σ του τηλεγραφήματος) είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», προσέθεσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος» της Σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας.
Το ίδιο δημοσίευμα του “MIA” αναφέρει ότι ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η λύση στο ονοματολογικό περιλαμβάνει και την χρήση του νέου ονόματος έναντι όλων (erga omnes).