Ο στενός φίλος του Τάκη Κολιαδέλη, Βαλάντης Ρόδης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Ανέφερε πως οι δύο νέοι μεγάλωσαν σαν αδέλφια και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο , τον φιλοξενούσε κατά καιρούς στο σπίτι του. «Άλλαξε όταν πήγε στο στρατό. Πιεζόταν. Πιστεύω πως εκεί κρύβεται το μυστικό της εξαφάνισης του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Τάκης του είχε εκμυστηρευτεί πως τον ενάμιση μήνα που ήταν στο στρατόπεδο, αντιμετώπιζε προβλήματα με κάποιον δόκιμο. Δεν προχώρησε όμως σε λεπτομέρειες. Το μόνο που του είχε πει είναι πως θα του εξηγούσε τι συνέβη, με το που θα έφτανε στον Πειραιά.
Μια ακόμα αγαπημένη παιδική φίλη του Τάκη, μίλησε στο «Τούνελ». Τον περιέγραψε ως ένα κλειστό χαρακτήρα που δεν εμπιστευόταν εύκολα τους ανθρώπους και δεν μοιραζόταν ότι τον απασχολούσε. Αντιθέτως έκρυβε τα πάντα πίσω από ένα φωτεινό χαμόγελο. Όπως είπε, η ίδια η ζωή τον ανάγκασε να ωριμάσει γρήγορα και άρχισε να εργάζεται από την τρυφερή ηλικία των 14 χρόνων. Του έλειπε η οικογενειακή θαλπωρή και την αναζητούσε συχνά στις οικογένειες των φίλων του. Τελευταία έκανε παρέα με κάποια άτομα που τον επηρέαζαν αρνητικά. Η φίλη του πιστεύει πως είναι πολύ πιθανό να κρύβεται κάπου.
Κάμερα στο εσωτερικό του πλοίου κατέγραψε το τελευταίο ίχνος του γύρω στις πέντε και μισή το πρωί, λίγη ώρα πριν το πλοίο δέσει στον Πειραιά. Κυκλοφορούσε ανάμεσα στους επιβάτες και έδειχνε νευρικός. Ο φίλος του που κλήθηκε από τις Αρχές να δει το υλικό από τις κάμερες, τόνισε στο «Τούνελ»: «Φαινόταν τρομαγμένος. Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη. Ήταν μόνος του και σίγουρα κάτι τον είχε φοβίσει. Αν για κάποιο λόγο αποφάσιζε να φύγει, θεωρώ βέβαιο ότι τουλάχιστον με την μητέρα του θα επικοινωνούσε».
Σύμφωνα με τη φίλη του ο Τάκης αντιμετώπιζε τις δυσκολίες που συναντούσε, ίσως και να προσπαθούσε να τις αποφύγει, αλλά σίγουρα δεν θα επιχειρούσε να κάνει κακό στον εαυτό του. «Πιστεύω πως είχε σοβαρό λόγο που αποφάσισε να πάρει αναβολή. Ξέρω καλά πως ήθελε να τελειώνει με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, γιατί ήθελε να φύγει από την Ελλάδα», τόνισε.
https://youtu.be/elT3M_jJ_BE