0 Shares

Είναι πλούσια, διάσημη και αδύνατη. Είναι 47 ετών. Έχουν ασχοληθεί για πολύ καιρό μαζί της και με τις φήμες που την ήθελαν κάθε τόσο να παντρεύεται. Στη συνέχεια ασχολούνται, -αφού παντρεύτηκε επιτέλους!-  με το αν θα μείνει έγκυος, με τον φακό των παπαράτσι να εστιάζει στην κοιλιά της. Οι κάμερες μετρούν κυριολεκτικά πόσο επίπεδη είναι κάθε φορά που εμφανίζεται.
Η Άνιστον ξέσπασε και μίλησε για τη διαβρωτική φύση της διαπόμπευσης, το «άθλημα» που λέγεται «έλεγχος του σώματος» με πρόσχημα τη δημοσιογραφία. Με ένα καυστικό άρθρο που μοιάζει με δοκίμιο μιλά για την παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ηλικία, τον σύντροφο και τα κιλά τους.

Μια γυναίκα αισθάνεται ολοκληρωμένη με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς ένα παιδί. Έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε για το σώμα μας, για το αν είναι όμορφο ή όχι. Δε χρειάζεται να είναι κάποια παντρεμένη για να αισθάνεται ολοκληρωμένη. Μπορούμε να καθορίσουμε μόνες μας την έννοια του «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Η Άνιστον επιτίθεται στον κίτρινο τύπο που ζουμάρει στην κοιλιά της κάθε φορά που τρώει ένα μπουρίτο και το αποκαλεί εγκυμοσύνη. Στον Τύπο που ασχολείται μόνο με τους γάμους τα διαζύγια και τις εγκυμοσύνες.
“Σε αυτό τον βαρετό κύκλο δημοσιότητας σχετικά με την προσωπική μου ζωή και την ώρα που έγραφαν για την πιθανή εγκυμοσύνη μου στον κόσμο συνέβαιναν μαζικές εκτελέσεις, πυρκαγιές, σημαντικές αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου, οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ  και ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων πολύ πιο αξιόλογων στα οποία οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να αφιερώσουν το χρόνο τους”.

Αν γκουγκλάρει κάποιος «Τζένιφερ Άνιστον  παιδιά», τα αποτελέσματα είναι ένα κουβάρι από αναληθείς, σχεδόν τρομακτικές φήμες. “Περιμένει  ένα αγόρι”, “Υιοθετώντας δύο κορίτσια”, ” πρώτο παιδί μέσω παρένθετης μητέρας» και, ότι με το σύζυγό Justin Theroux, έχει “αποφάσισε να υιοθετήσει   παιδιά για να σώσει το γάμο τους”.
Οι γυναίκες, γράφει η Άνιστον, διαβρώνονται καθημερινά από την πρότυπη τοξική ουσία της ομορφιάς και των πολιτιστικών προτύπων που καθορίζουν την αξία μιας γυναίκας με βάση την οικογενειακή της κατάσταση και την μητρότητα.
«Κάποτε έλεγα» ότι τα ταμπλόϊντ είναι σαν κόμικς, δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, μια σαπουνόπερα για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα σοβαρά θέματα. Αλλά σήμερα μπορώ να ομολογήσω ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια καταδίωξη που την έχω βιώσει από πρώτο χέρι και για δεκαετίες αντικατοπτρίζει το στρεβλό τρόπο με τον οποίο υπολογίζουν την αξία μιας γυναίκας.”
Η Τζένιφερ Άνιστον είναι 47 ετών, πλησιάζει το μέσο όρο της εμμηνόπαυσης για τις γυναίκες στις ΗΠΑ. «Αν αποφασίσω να γίνω μητέρα κάποια μέρα θα είμαι η πρώτη που θα σας ενημερώσει», λέει. «Αλλά δε θα επιδιώξω να γίνω μητέρα επειδή αισθάνομαι ότι δεν είμαι ολοκληρωμένη».
Η Άνιστον πιστεύει ότι υπάρχει μια ελπίδα οι γυναίκες να αντεπιτεθούν, μποϊκοτάροντας αυτές τις ειδήσεις, έτσι ώστε τα μέσα αυτά να αναγκαστούν να δουν τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό, πιο ανθρωπιστικό φακό, αφού οι καταναλωτές θα έχουν σταματήσει να αγοράζουν μαλακίες.
Πηγή:thetoc.gr