Σύμφωνα με την βρετανική “Sun” σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στην Καβάλα “ένα αεροπλάνο που μετέφερε «επικίνδυνα υλικά» τυλίχθηκε στις φλόγες πριν συντριβεί σε μια τεράστια έκρηξη βολίδας σε βουνοπλαγιά στην Ελλάδα.”
Το αεροσκάφος – το οποίο εκμεταλλευόταν ένας αερομεταφορέας με έδρα την Ουκρανία – είχε οκτώ μέλη πληρώματος όταν αντιμετώπισε προβλήματα κοντά στην πόλη της Καβάλας.
Ενώ συνεχίζει αξιοποιώντας και πληροφορίες από ελληνικά ρεπορτάζ:
Ο πιλότος είχε ζητήσει αναγκαστική προσγείωση λόγω προβλήματος με έναν από τους τέσσερις κινητήρες – αλλά το σήμα του χάθηκε.
Βίντεο που ανέβηκε στο ertnews.gr δείχνει το αεροσκάφος φλεγόμενο να κατεβαίνει γρήγορα πριν προσκρούσει στο έδαφος σε κάτι που φαινόταν ότι ήταν μια έκρηξη.
Άνθρωποι κοντά στο σημείο της συντριβής είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πώς είδαν μια βολίδα και άκουσαν μια σειρά από εκρήξεις μετά τη συντριβή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος μετέφερε όπλα στην Ουκρανία.
Αλλά άλλοι ισχυρίζονται ότι το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε από τον σερβικό στρατό για τη μεταφορά “επικίνδυνων εμπορευμάτων” – που πιστεύεται ότι είναι χημικά, επικίνδυνα απόβλητα και πιθανώς εκρηκτικά.
