Close Menu
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIRAL TRENDS
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
What's Hot

Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός

4 Δεκεμβρίου, 2024

Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»

4 Δεκεμβρίου, 2024

Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο

4 Δεκεμβρίου, 2024
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός
  • Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»
  • Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου
  • Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του
  • Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;
  • Αγγελική Ηλιάδη: «Έχω δει UFO»
  • Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Δασκαλάκης
TheGreekPost
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIRAL TRENDS
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
TheGreekPost
Αρχική Ξεκινά η διαδικασία για την απομάκρυνσή της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Πολιτικη

Ξεκινά η διαδικασία για την απομάκρυνσή της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

9 Αυγούστου, 20192 Λεπτά Ανάγνωσης
Share
Facebook Twitter Telegram Copy Link Email

Προς αντικατάσταση οδηγείται η Βασιλική Θάνου από το τιμόνι της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς με βάση άρθρο του διυπουργικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθιερώνεται ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με τη συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.

Διαφήμιση

Με γρήγορες διαδικασίες η έξοδος της κυρία Θάνου

Οι διαδικασίες για την έξοδο της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τρέξουν όπως όλα δείχνουν, γρήγορα. Οπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μόλις η ψηφισθείσα διάταξη νόμου δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, εκείνος αμέσως θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για την έξωση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και για αυτήν της αντιπροέδρου της Αρχής κ. Αννας Νάκου, που υπήρξε νομική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της κ. Θάνου που τόσο με την κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, δήλωσε ότι η αποπομπή της παραβιάζει και το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ότι εκείνη δεν θα παραιτηθεί και ότι πρέπει να παραμείνει στην Αρχή επειδή είναι υπερκομματική.

Έντονη η αντίδραση της κ. Θάνου

Ακύρωση της διάταξης που δρομολογεί την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε η Βασιλική Θάνου, κατά την εμφάνισή της ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Υποστήριξε πως η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και επακόλουθη ευρωπαϊκή οδηγία απαγορεύουν την πρόωρη απομάκρυνση αξιωματούχων από υπηρεσίες όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μην επιτρέπεται σε κάθε νέα κυβέρνηση να αποπέμπει πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας της.

Προειδοποίησε δε ότι τυχόν απομάκρυνσή της και άλλων μελών της Επιτροπής θα καθυστερήσει η εξέταση σοβαρών υποθέσεων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν παραγραφές.

Η κ. Θάνου απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό της ως «κομματικό πρόσωπο», υποστήριξε ότι η παροχή επιστημονικών συμβουλών σε πολιτικούς δεν ισοδυναμεί με κομματική ταυτότητα. «Έχουμε αποδείξει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά μας», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Share. Facebook Twitter Telegram Copy Link WhatsApp

Related Posts

Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός

4 Δεκεμβρίου, 2024

Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»

4 Δεκεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου

4 Δεκεμβρίου, 2024

Τσίπρας: Το δημοψήφισμα δεν ήταν κωλοτούμπα, αλλά plan b

4 Δεκεμβρίου, 2024
Προσθήκη Σχολίου
Leave A Reply Cancel Reply

Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός

Πολιτικη 4 Δεκεμβρίου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου παρουσίασε την εκδήλωση, ενώ ο Κωνσταντίνος Αργυρός έδωσε συναυλία, σε μια φαντασμαγορική…

Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου

Τσίπρας: Το δημοψήφισμα δεν ήταν κωλοτούμπα, αλλά plan b

Advertisement
© 2024 TheGreekPost
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.