Το αφήγημα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί οριστικής εξόδου από τα μνημόνια φαίνεται ότι έχει πείσει απόλυτα τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και γι’ αυτό μετακομίζει εσπευσμένα την υπηρεσία της σε κτίριο με πισίνα και ενοίκιο 30.000 ευρώ τον μήνα, ποσό που διστάζουν να πληρώσουν ακόμα και πολυεθνικές εταιρείες. Η κυρία Παπασπύρου εν μέσω προεκλογικής περιόδου κάνει κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει τη μετακόμιση της υπηρεσίας της στη νέα πολυτελή έδρα της πριν από τις 7 Ιουλίου.

Ενδεικτικό του κατεπείγοντος του πράγματος είναι το γεγονός πως στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μεταφορά του εξοπλισμού και του αρχείου της υπηρεσίας στην καινούρια διεύθυνση, η γενική επιθεωρήτρια παραδέχεται ότι «εκκρεμεί η υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης» μακροχρόνιας μίσθωσης του κτιρίου! Η κυρία Παπασπύρου, με τη γνωστή φιλική και οικογενειακή σχέση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, είχε ενεργό συμμετοχή στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis. Μετά τη συνταξιοδότησή της από το δικαστικό σώμα επελέγη από την κυβέρνηση για τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Η ενίσχυση της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται με πρόσθετο προσωπικό επέβαλε προφανώς την ανάγκη εύρεσης νέων γραφείων για να στεγάσουν τις δραστηριότητες της ανεξάρτητης αρχής. Το κτίριο βρέθηκε τελικά στην οδό Λένορμαν και τώρα γίνεται υπερπροσπάθεια να ολοκληρωθεί η μετακόμιση των γραφείων και των φακέλων πριν από τις εκλογές.

Γι’ αυτό και στις 5 Ιουνίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης η προκήρυξη «συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ)». 

Αντικείμενο της σύμβασης αυτής, με προϋπολογισθείσα δαπάνη ύψους 30.000 ευρώ, «είναι η παροχή υπηρεσιών μεταφοράς, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της μεταστέγασης του γραφείου του ΓΕΔΔ από το κτίριο επί της λεωφ. Κηφισίας 1-3 σε αυτό επί των οδών Λένορμαν και Αμφιαράου, στην Αθήνα, κτίριο για του οποίου τη μίσθωση έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός και εκκρεμεί η υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης». Με απλά λόγια, στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή της κυρίας Παπασπύρου μια δημόσια υπηρεσία κάνει διαγωνισμό για να μετεγκατασταθεί σε κτίριο για το οποίο δεν έχει υπογράψει ακόμα τη σύμβαση ενοικίασής του! 

Πηγή:protothema.gr