Το άγαλμα που απεικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ φαίνεται να έχει φτιαχτεί νωρίτερα από το 1700 και βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης στη Λισαβόνα. Όμως φαίνεται να συνέβη κάτι πολύ τραγικό και καταστροφικό, αφού το άγαλμα πλέον έχει γίνει χίλια κομματάκια. Την ζημιά την προκάλεσε ένας Βραζιλιάνος τουρίστας στην προσπάθειά του να βγάλει την τέλεια selfie μαζί με το άγαλμα. Άθελά του έσπρωξε το άγαλμα και φαίνεται πως έβγαλε την πιο τραγική selflie της ζωής του στις χειρότερες διακοπές που έχει κάνει.
arxaggelos-mixahl01
Ο Nuno Miguel Rodrigues, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του μουσείου την ώρα του περιστατικού, τράβηξε μια εικόνα του κομματιασμένου αγάλματος και την πόσταρε στο Facebook. Κάτω από την φωτογραφία ο ίδιος δήλωσε ότι: »Αυτό είναι το τίμημα για την δωρεάν είσοδο που έχει το μουσείο μας την πρώτη Κυριακή του μήνα». Επιπλέον, ο Jose Alberto Seabra Carvalho, ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Αρχαίας Τέχνης δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε: »Εργάζομαι στο μουσείο εδώ και πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό».

arxaggelos-mixahl
Σύμφωνα, με τους ειδικούς του Μουσείου η ζημιά που έγινε στο άγαλμα είναι αδύνατον να διορθωθεί. Για την ώρα, η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται και το όνομα του καταστροφέα του αγάλματος του 18ου αιώνα δεν έχει γίνει γνωστό.