Γράφει ο Γιώργος Ιωάννου
Την πρώτη φορά -το 2012 ήταν- που η Βίκυ Σταμάτηπέρασε την είσοδο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, είχε ένα αγέρωχο όσο και υπεροπτικό βλέμμα.
Ήταν αυτό που είχε μάθει να πρεσβεύει ως ο ελληνικός κλώνος -έτσι νόμιζε η ίδια- της αλήστου μνήμης Μαρίας Αντουανέττας, μόνο που μια λέξη ήταν αρκετή για να την αποκαθηλώσει σε μια στιγμή. Η λέξη ήταν «Βλαχάρα» και εκστομίστηκε από μια κυρία που δεν άντεξε άλλο την κάποτε αγνή χωριατοπούλα από το Ζέλι Φθιώτιδας, αυτή που νόμιζε ότι επειδή παντρεύθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ανέβηκε αμέσως στην κορυφή της κοσμικής ελίτ.
Η έπαρση που χαρακτήριζε την κυρία Σταμάτη όταν απέκτησε το επίθετο του Άκη, έγραψε την δική της μοναδική ιστορία στα ελληνικά χρονικά με μια luxury ζωή που σημαδεύτηκε από πακτωλό εξόδων.
Το νεοκλασσικό στην Ακρόπολη, οι αγορές των 20.000 ευρώ σε παπούτσια μέσασε λίγες ώρες από τον Καλογήρου, οι εξωτικές αποδράσεις στις Μαλδίβες και τα ονειρικά καλοκαίρια σε επαύλεις στο Πόρτο Χέλι ήταν κάποιες μόνο από τις αδυναμίες της.
Η κυρία Σταμάτη ζούσε το παραμύθι της, αυτό στο οποίο ερωτευόταν τον ωραίο Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ, τον για πολλούς επόμενο πρόεδρο, τον πανίσχυρο τότε Υπουργό Άμυνας.
Προσπάθησε πολύ να αφήσει πίσω της το Ζέλι, να μην είναι η χωριάτα υπάλληλος της ΔΕΗ, μόνο που το έκανε με τόσο προκλητικό τρόπο που παρέμεινε πάντα αντιπαθής.
Η αποκαθήλωσή της και ο εγκλεισμός της στον Κορυδαλλό, την προσγείωσαν μόνο για λίγο στην γη, όμως έφτανε η επιστροφή της στο σωφρονιστικό «παλάτι» για να επιστρέψει το ίδιο γνωστό υπεροπτικό ύφος.
Το συνόδεψε ως fake βασίλισσα ή βαρώνη με μια κίνηση ανύψωσης του μεσαίου δαχτύλου της, η οποία θα ήταν απείρως πιο chick αν φορούσε ένα αέρινο δαντελένιο γάντι και μια τουαλέτα του Christian Lacroix!
Δυστυχώς για την ίδια και ευτυχώς για εμάς της τελείωσαν, οπότε ενεφανίσθη η κλασσική Βίκυ Σταμάτη από το Ζέλι, η οποία «έστειλε» στο πυρ το εξώτερον τον άνδρα που λάτρεψε και εξακολουθεί να λατρεύει με μια αίτηση διαζυγίου που ετοιμάζεται.
Οι πληροφορίες ότι μόλις μπει στο κελί της θα ζητήσει ένα ζεστό μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας και ένα τονωτικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο νομίζοντας ότι βρίσκεται στις Βερσαλίες ελέγχονται…

Από το newspost.gr