Ολομέτωπη επίθεση με «σκληρές» φράσεις εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και στην Ελλη Στάη.
Αρχικά ερωτηθείς για την βόμβα στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «μπορεί να έχει άλλη πολιτική προέλευση δεν είναι απαραίτητο ότι προέρχεται από τις παρυφές της αριστεράς».
Εν συνεχεία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τα περί ευρωπαϊκής ξεφτίλας αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη σοσιαλδημοκρατία. Μιλώντας μάλιστα για το σκεπτικό των Ευρωπαίων είπε «αν είναι κίνδυνος ο εθνικολαϊκισμός ας βρούμε ένα δήθεν ριζοσπάστη της δήθεν αριστεράς. Ολα τα μεγάλα ιστορικά λάθη που έχουν φτάσει τα κράτη στο χείλος του γκρεμού έχουν ψηφιστεί δημοκρατικά».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «delivery boy» τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, μετά τον Αύγουστο του 2015, καθώς «κάνει ό, τι του λένε σε όλα τα θέματα».
Μάλιστα, αναφέρθηκε στα καλά λόγια που εκφράζουν οι Ευρωπαίοι για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας: «Το να σε χαϊδεύουν ως το εξημερωμένο κατοικίδιο δεν είναι πηγή εθνικής υπερηφάνειας…».
Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την αναφορά Τσίπρα περί «καθαρού μυαλού» στη διαπραγμάτευση του 2015 και τόνισε: «Ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα τις αποφάσεις του θολωμένου μου μυαλού. Σωθήκαμε από εμάς τους ίδιους είπε ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά».
Επέκρινε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι δείγμα σοβαρότητας του SPD να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριό του ως σοσιαλιστή ηγέτη», είπε και πρόσθεσε πως «η λογική του SPD ήταν «αν είναι κίνδυνος ο λαϊκισμός δεξιάς και ακροδεξιάς, ας βρούμε έναν εθνολαϊκιστή δήθεν σοσιαλιστή και δήθεν αριστερό να τον καλέσουμε να μιλήσει», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.
Επέκρινε την λογική των υπερπλεονασμάτων τονίζοντας ότι «είναι πολιτική υπερφορολόγησης και εξόντωσης της μεσαίας τάξης» και περιέγραψε: «Η χώρα δεν έχει βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να βγει στις αγορές, δίνουμε επιδόματα για να εξαγοράσουμε την μιζέρια. Αυτή είναι η πιο αντιαναπτυξιακή πολιτική που υπάρχει. Τα 2 δισ. πλεόνασμα τι είναι; Είναι τα σχολεία και τα νοσοκομεία που δεν έχουν λεφτά.
Ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση επαίρεται ότι προσπαθεί να την επηρεάσει για να προσθέσει: «Υπάρχουν δίκτυα που προσπαθούν να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι πρόθυμοι δικαστικοί αλλά η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών κάνει το καθήκον της».
Τέλος ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ηττηθεί στρατηγικά ώστε να μην μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις με συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή ΠτΔ. «Ο ηττημένος εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ έχω προτείνει να κληθεί να συμμετάσχει, εάν θέλει, ώστε να συμβάλει αλλά να μην μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή:thecaller.gr