Μαγνητοσκοπημένο το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων, ενώ αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ προχωρά στο τηλεοπτικό μήνυμα αυτό με σκοπό να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Η παρέμβαση της βασίλισσας έρχεται την ώρα που η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα, με 708 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Το πέμπτο έκτακτο διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Θα είναι η τέταρτη φορά που η Βασίλισσα κάνει μια ειδική εμφάνιση, με την τελευταία να είναι το 2002 μετά το θάνατο της Βασίλισσας Μητέρας της.

Η τελευταία φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε εκτάκτως στον βρετανικό λαό ήταν το 2012, με αφορμή τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ 10 χρόνια νωρίτερα είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς μετά τον θάνατο της βασιλομήτορος. Συνολικά, υπολογίζεται πως τα έκτακτα αυτά διαγγέλματα είναι μόλις 5 στα 68 χρόνια της βασιλείας της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου. Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.