Αυτό τo tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε αφορμή για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας και fake news στο twitter.
Τι έλεγε το συγκεκριμένο tweet από την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Περιστέρι την Κυριακή;


Προφανώς ότι έπρεπε οι αρμόδιοι, δηλαδή η Περιφέρεια της Ρένας Δούρου και η Πολιτική Προστασία, να ενημερώσουν την τροχαία να κλείσει την κυκλοφορία στους δρόμους, ώστε να μην θρηνήσουμε οδηγούς – θύματα της πλημμύρας στη Μάνδρα.
Άλλωστε η προειδοποίηση προς την πολιτεία υπήρχε (δείτε την σχετική είδηση) και η επικινδυνότητα της περιοχής ήταν γνωστή τόσο στην Περιφέρεια -η οποία διαθέτει και ανάλογους χάρτες με τα ρέμματα-, όσο και στην Πολιτική προστασία.
Παρόλα αυτά δεν έκαναν απολύτως τίποτα!
Το κλείσιμο των δρόμων σε ανάλογες περιπτώσεις είναι συνήθης διαδικασία στο εξωτερικό.


Αυτή η αδράνεια της πολιτείας οδήγησε στον εγκλωβισμό πολλών οδηγών αυτοκινήτων και, δυστυχώς, στον θάνατο κάποιων εξ αυτών.
Είναι αυτονόητο λοιπόν πως το θέμα των 23 νεκρών από τις πλημμύρες μόνο για προπαγάνδα δεν ενδείκνυται.
Τα φιλοκυβερνητικά τρολ στο twitter δε φαίνεται όμως να πτοούνται από νεκρούς και καταστροφές.
Σκοπίμως διαστρέβλωσαν το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως έγραψε ότι η τροχαία έπρεπε να κλείσει το δρόμο για να αποτρέψει την πλημμύρα! Δηλαδή να σταματούσε το νερό και όχι την κίνηση των οχημάτων!
Το θέμα μάλιστα έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο twitter, με έναν ολόκληρο “στρατό” τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν την απίστευτη ανοησία, με μόνο σκοπό προφανώς την προπαγάνδα.
Τα ίδιο έκαναν τα γνωστά φιλοκυβερνητικά sites, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.
Δεν θα άξιζε καν να ασχοληθούμε με κάτι τόσο εξόφθαλμα ανόητο και προπαγανδιστικό, μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.
Πριν λίγους μήνες είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -δήθεν- μίλησε σε μια κούκλα καταστήματος.
Φυσικά, ακουγόταν ξεκάθαρα ο καταστηματάρχης να χαιρετάει τον Πρόεδρο της ΝΔ, αυτό όμως δεν εμπόδισε τα τρολς (ακόμα και sites όπως το altsantiri του Λαζόπουλου) να αναπαράγουν τα fake news.
Πηγή:omadaalithias.gr