Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και οφείλει να δώσει απαντήσεις».
Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την συνέντευξη στο Star Chanell είπε: «Έπρεπε να έρθει στη Βουλή, αντί να το παίζει αγανακτισμένος. Κρύβεται. Δεν έρχεται να δώσει εξηγήσεις. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Οι αθώοι δίνουν αποδείξεις. Τέσσερις μήνες τώρα επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες για να μην καταθέσουν και απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση σε όποιους σπάσουν το απόρρητο»
«Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, που καταλήγουν να είναι ενδείξεις ενοχής. Ο Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Pretador. Το ίδιο και ο Κουκάκης. Έχουμε και άλλες συμπτώσεις, τον Σπίρτζη να έχει λάβει το ίδιο λινκ με τον Ανδρουλάκη», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.
«Η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει, έτσι ώστε η ΑΔΔΑΕ να μη δώσει στοιχεία στον Κουκάκη και σε όποιον πολίτη παρακολουθείται Ο Κοντολέων κατέστρεψε τον φάκελο Ανδρουλάκη, όταν κατάγγειλε την παρακολούθηση με το Pretador. Αλήθεια, στις πόσες συμπτώσεις “καίγεται” ο κ.Μητσοτάκης;», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας
Επίσης, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι ντεντέκτιβ, αλλά θέτει θεσμικά ερωτήματα ως αρχηγός της αξιωματικής. «Ρώτησα αν κάποιος από τους άλλους 31 που υπάρχουν στη λίστα Βαξεβάνη, παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Κανείς δεν απαντάει αν όντως συνέβαινε», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν δεν γνώριζε, έχει μειωμένο καταλογισμό και είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Αν γνώριζε, είναι αδίστακτος. Έχουμε έναν ελέφαντα στο δωμάτιο. Έχουμε κατάλυση της δημοκρατικής τάξης. Αν κάποιος υπουργός θεωρεί ότι είναι ψεύτικη η λίστα, ας κάνει μήνυση σε όποιον την έβγαλε. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Σικελία, ούτε στη μαφία. Φως και όχι σκοτάδι», σημείωσε χαρακτηριστικά.