Νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν).
Οι άτυχοι ορειβάτες, που προέρχονταν από την ΠΓΔΜ, έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα, εν μέσω χιονοθύελλας, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις έρευνες.
Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι δύο νεαροί ορειβάτες, που ήταν ζευγάρι, εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία το πρωί της Κυριακής, τα οποία κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο.
Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και διεκόπη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της έντονης χιονοθύελλας στην περιοχή, ενώ από το πολύ νωρίς σήμερα το πρωί 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας, τη Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες εντοπισμού των τουριστών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετείχαν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.
Οι αγνοούμενοι, ένας νέος άντρας και μία νέα γυναίκα, συμμετείχαν σε ομάδα πεζοπόρων αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.
Δευτέρα, 24 Μαρ
Trending
- Το χυδαίο ανέκδοτο του Μπέου που προκάλεσε! – Πάγωσε ο Αργυρός
- Προκάλεσε ξανά ο Μπέος! «Φτιάξτε τον ήχο, μην σας πλακώσω στα χαστούκια»
- Survivor: Νέες ομάδες, νέοι αρχηγοί και το μεγάλο έπαθλο που έφερε αγαπημένα πρόσωπα στον Άγιο Δομίνικο
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του Σωκράτη Φάμελλου
- Πειθαρχική έρευνα για όσους είχαν αξιολογήσει τον αστυνομικό της Βουλής και τη σύζυγό του
- Νότια Κορέα: Γιατί ο πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο;
- Αγγελική Ηλιάδη: «Έχω δει UFO»
- Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Δασκαλάκης
- Τσίπρας: Το δημοψήφισμα δεν ήταν κωλοτούμπα, αλλά plan b
- Survivor – Φοίβη: «Ήμουν καλά πριν, τώρα νιώθω μόνη μου»
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας για απάτες