Ο Τραμπ, προεκλογικά δεν μίλησε πολλές φορές για το ελληνικό πρόβλημα χρέους, ωστόσο υπάρχουν παλιότερες δηλώσεις του καταγεγραμμένες…
Όπως για παράδειγμα η δήλωσή του: «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση».
Άλλωστε ο νέος πρόεδρος των Αμερικανών, είχε αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν πως βλέπει την Ελλάδα περισσότερο ως αγκάθι και λιγότερο ως σύμμαχο χαρακτηρίζοντας την χώρα μας «μια προβληματική χώρα», και «λάθος την παραμονή της στο ευρώ».
«Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα», είχε δηλώσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Εξάλλου, τον περασμένο Μάιο, μιλώντας στο CNBC, και αναφερόμενος στο υψηλό εθνικό χρέος των ΗΠΑ, είπε: «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας».
Ανάλογου ύφους ήταν και η δήλωση του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ και στενού συνεργάτη του Τραμπ, Μάικ Πενς ο οποίος μιλώντας σε ψηφοφόρους των ρεμπουμπλικανών αναρωτήθηκε για τους Δημοκρατικούς: «Μήπως θέλουν να μας κάνουν μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα;».
Πηγή: thetoc.gr