Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι ναι μεν γνώριζαν στη διάρκεια της σύσκεψης της μοιραίας Δευτέρας, με τον Αλέξη Τσίπρα, για δύο νεκρούς, αλλά επειδή δεν υπήρχε επιβεβαίωση και σφραγίδα από ιατροδικαστή δεν είπαν κουβέντα. Ωστόσο, αυτόν τον ισχυρισμό καταρρίπτουν ακόμα και οι ίδιοι οι ιατροδικαστές.
Οι δηλώσεις Πολάκη ήρθαν μετά από ένα μπαράζ αποκαλύψεων, που επιβεβαιώνουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό όλοι γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί. Στη σύσκεψη όμως, που μεταδόθηκε και τηλεοπτικά, κανείς δεν μίλησε για νεκρούς. Ούτε ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας αν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, παρόλο που ο δήμαρχος Ραφήνας μιλούσε για νεκρούς ήδη από νωρίς το βράδυ σε όλα τα κανάλια.
Το ότι όλοι το γνώριζαν για τους νεκρούς και το αποσιώπησαν προκύπτει και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας των ΟΥΚ, που είπε ότι οι πρώτοι νεκροί βρέθηκαν πριν δύσει ο ήλιος (και ενημερώθηκε μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος), και από την αναφορά του Λιμενικού που αποκαλύπτει ότι από τις 19:08 είχαν αρχίσει συνεχείς ροές διασωθέντων και σορών, αλλά και από τις ανακοινώσεις του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον πρώτο νεκρό από το Μάτι στις 21:40.
Ο Παύλος Πολάκης, σε μια προσπάθεια να σώσει την κατάσταση και να μην εκτεθεί ο πρωθυπουργός, δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο ότι ναι μεν γνώριζαν πως υπάρχουν δύο νεκροί, αλλά δεν ανακοινώθηκαν και δεν ειπώθηκε κουβέντα στη σύσκεψη γιατί δεν υπήρχε η σφραγίδα του ιατροδικαστή.
Δεν εξηγεί όμως γιατί δυο ώρες μετά, στις 2.30 τα ξημερώματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί, χωρίς βέβαια να υπάρχει -ούτε τότε- σφραγίδα ιατροδικαστή.
Άλλωστε, όπως αναφέρουν σήμερα τα «Νέα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, η πρώτη σφραγίδα μπήκε στις 8 το πρωί της Τετάρτης, όταν οι νεκροί είχαν βέβαια ξεπεράσει τους 50.
Πηγή:iefimerida.gr