Γράφει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς “Super Mommy” που ηγείται ο Μάρκος Σφερλής… ήρθαν οι αντιδράσεις!

Αντιδράσεις για το παρωχημένο χιούμορ του κωμικού, που προκειμένου να επιτευχθεί αυτού του είδος το χιούμορ μετατρέπει σε καρικατούρες τους ομοφυλόφιλους και μέσα από τον σεναριακό ιστρο γίνονται και αστειάκια με βιαστές.

Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν είναι ούτε η σειρά, ούτε οι αντιδράσεις… Ήταν όλα αναμενόμενα! Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στους επικριτές του.

Ένα σημείο της απάντησης του «στόχος των επιθέσεων αυτών είναι να σταματήσει να υπάρχει ο Σεφερλής γιατί κάνει τον κόσμο να γελάει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν τον κόσμο να γελάει και ο Σεφερλής το κάνει χρόνια αυτό και με μεγάλη επιτυχία όπως έχει αποδειχθεί»

Πρώτον! Ποιο σύστημα τον πολεμάει; Στον Ant1 προβάλλεται η σειρά, όχι σε κάποιο περιφερειακό κανάλι λόγω ότι του κλείνουν τις πόρτες οι καναλάρχες.

Δεύτερον! Το “μεγάλη” επιτυχία είναι σχετικό για τον καθένα. Τα πρόσφατα τηλεοπτικά του project πάντως το αντίθετο δείχνουν…

Το σημείο όμως που πραγματκά μου έκανε εντύπωση είναι αυτό «Θέλω να υποσχεθώ κλείνοντας ότι θα είμαι πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες που, όπως ξέρετε ή δεν ξέρετε, είμαι όλα αυτά τα χρόνια με έργα και όχι με λόγια δίνοντας όλη μου την ψυχή».

Αναμφισβήτητα δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το φιλανθρωπικό του έργο και μπράβο του! Ωστόσο ένα τηλεοπτικό προϊόν με αστεία χαμηλού επιπέδου και ίσως προσβλητικά για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ξεπλένεται με φιλανθρωπία; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Και η Χρυση Αυγή έδινε πατάτες στους ηλικιωμένους και το βράδυ χαιρετούσαν τον Χίτλερ. (φυσικά και δεν παρομοιάζω το εγκληματικό κόμμα με τον ηθοποιό – την λογική παρουσιαζω)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Κύριε Σεφερλή ξεκινήστε να ακούτε και τους επικριτές… όχι μόνο το Fun Club σας!