Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους Έλληνες στο Μόναχο έχει θέσει σε λειτουργία το τοπικό προξενείο.
Για οποιαδήποτε απορία ή νεώτερο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 0049-1746-744-898.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το ΣΚΑΪ από το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση.

Προειδοποίηση και από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Από την άλλη, και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στους ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη του Μονάχου να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας, καθώς οι δράστες της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί συνεχίζουν να διαφεύγουν τη σύλληψη.
«Προτρέπουμε τους Ρώσους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Μόναχο να ακολουθήσουν τις οδηγίες της γερμανικής αστυνομίας και να αποφύγουν δημόσιους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία (με τους Γερμανούς) και οι γερμανοί συνάδελφοί μας μάς διαβεβαίωσαν ότι, καταρχάς, θα συνεχίσουν να μας ενημερώνουν σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων και κατά δεύτερον ότι θα παρακολουθούν στενά τους Ρώσους που βρίσκονται στο Μόναχο, περιλαμβανομένων ενδεχόμενων θυμάτων. Και φυσικά θα ενημερώνουν τη ρωσική πλευρά» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου.